Vispotje
Ik ben geen enorme vis eter. Vind het allemaal wel lekker, maar word er niet snel enthousiast van. Behalve van vispotje. Mijn vorige stiefvader maakte dat vroeger wel eens en dat was altijd genieten. Al had ik toen nog geen interesse in koken, dus dit is mijn eigen versie. Met tilapia en grote garnalen, omdat ik dat in huis had. Je kunt ook andere soorten vis gebruiken.
Leuk gerechtje als voorgerecht of als tussengerecht voor kerst. Maar ook net zo lekker om een wat grotere bak te maken en met wat brood erbij als normale maaltijd te eten.
Voor mij is kerst wel erg vroeg begonnen. Bijna elke dag staat er wel een kerst gerechtje op het menu. En volgende week maandag begint het koken voor het echte kerstdiner al. Gelukkig is er een hoop dat ik voor kan bereiden. Maar eerst naar de groothandel.
Mijn moeder kan dit jaar helaas niet mee. Wat jammer is, want het was vorig jaar een leuk dagje uit. Dit jaar is mijn vriend het slachtoffer. Maar ach, we moeten allemaal iets over hebben voor het kerstdiner. Voor de één is dat uren koken, voor de ander is het mee naar de groothandel en voor weer een ander is het de rekening. Zolang we uiteindelijk maar allemaal een gezellige avond hebben.
Morgen ga ik lekker uiteten, dat stond al een poosje gepland samen met mijn vriend. Door al dat eten kijk ik bijna weer uit naar januari waar ik weer lekker ga afvallen. Ik had me nog zo voorgenomen om december gewoon netjes te houden. Maar dat is echt mislukt.
Al is dit vispotje zo slecht nog niet, de vis is erg mager. Het enige slechte is de roomboter. Wat ook slecht was, was dat ik de hete bouillon over mijn buik liet vallen. Nu heb ik een lelijke brandplek van 5 cm lang. Minder fijn. Maar stoer dat ik ben heb ik wel gewoon eerst het eten afgemaakt.
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- 4 tilapia filets
- 15 grote garnalen
- 1 ui
- 4 wortels
- 250 gram champignons
- 30 gram roomboter
- 2 eetlepels bloem
- 500 ml kippenbouillon
- broodkruim
- peper
- zout
- citroen
- peterselie
- dille
- Snij de champignons in plakjes en snipper de ui.
- Maak de garnalen school, bewaar de schalen.
- Zet een klein pannetje op, bak de schalen kort aan en blus daarna af met de visbouillon.
- Laat de bouillon ondertussen even trekken.
- Fruit de ui aan in een grote braadpan.
- Doe de champignons er ook bij.
- Rasp de wortel, deze mag ook in de braadpan.
- Smelt de boter in de pan, wanneer deze gesmolten is kun je de bloem toevoegen en even laten garen.
- Haal de bouillon door een zeef en doe telkens een soeplepel bouillon bij de groenten.
- Blijf bouillon toevoegen en goed roeren tot je ragout een fijne dikte heeft.
- Breng op smaak met citroenrasp, peterselie, dille, peper en zout.
- Snij de vis in stukken en doe deze samen met de garnalen door de ragout.
- Schep de ragout nu in ovenschaaltjes, verdeel wat paneermeel er overheen.
- Maak af met een klontje roomboter of een klein beetje olie.
- Zet nu in de oven voor ongeveer 20 minuten, tot de bovenkant kleur krijgt.
- Serveer met extra citroen.
- De hoeveelheden zijn voor 2 volledige maaltijden of 4 voor- / tussengerechten.
- With love,
Leuk idee zo’n vispotje.
En heel jammer van de hete bouillon… Wel dapper dat je eerst je eten hebt afgemaakt, maar ik zou jammerend onder de kraan staan…. Hahaha
Ahh jammer van de bouillon zeg! het ziet er wel goed uit
Het ziet er erg goed uit! Hiermee krijg je volgens mij iedereen aan de vis.
Is er in dit gerecht een vervanger voor champignons mogelijk? Of kan ik ze gewoon weglaten? Klinkt namelijk heerlijk, op de champignons na, haha.
Dan zou ik ze gewoon helemaal weglaten, als je het wel lekker vind zou je er bijvoorbeeld wat prei in kunnen doen.
Ik ben geen viseter maar dit lijkt me het proberen waard!