zoete aardappel gnocchi

Gnocchi van zoete aardappel met tonijn

zoeteaardappelgnocchi

Soms verzin je combinaties die veel beter uitpakken dan verwacht. Dit was zo’n combinatie. Deze gnocchi van zoete aardappel met tonijn was echt heerlijk. Ik kon het dus niet laten om dit recept met jullie te delen. 

De gnocchi zelf maken is even wat werk maar wel leuk om te doen. Voor de rest is dit recept enorm simpel. 

De eerste keer dat je gnocchi eet is het misschien even wennen. Gnocchi is het meervoud van gnocco en dat betekent “klont”. Eigenlijk eet je dus klontjes van (zoete) aardappel met bloem. Klinkt al een stuk minder lekker toch? Maar als je gnocchi goed lukt is het echt heerlijk. 

Aangezien wij het nieuwe jaar zijn begonnen met goede voornemens, voornamelijk dat we weer verder willen afvallen, eten wij de laatste paar dagen enorm gezond. En hoewel dat echt geen straf is mis ik dan vaak wel mijn bordje pasta. Dus hoewel ik eigenlijk frietjes van zoete aardappel wilde maken had ik veel meer zin in dit. Misschien niet het slankste recept, maar ik wil dan ook op een haalbare manier afvallen. 

Geen raar dieet of verboden producten. Gewoon alles met mate en genieten van alles dat je eet. Hoef ik tenminste ook niet te stoppen met leuke recepten te koken. Dat mistte ik mijn vorige afval pogingen namelijk wel altijd. Was het ineens een poos stil op mijn blog omdat ik toch elke dag saai at. Deze keer niet. 

Morgen is pas mijn eerste echte weegmoment van het nieuwe jaar. Ik ben enorm benieuwd! Hopelijk lukt het me om voor de zomer nog flink wat af te vallen zodat ik me lekker kan voelen in zwemkleding op vakantie. 

Hadden jullie nog goede voornemens en hoe gaat het daarmee?

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Gnocchi van zoete aardappel met tonijn
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 portie gnocchi van zoete aardappel
 2. 250 gram champignons
 3. 1 rode ui
 4. 3 eetlepels crème fraîche
 5. 1 blikje tonijn
 6. 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
 7. peterselie
 8. peper
 9. zout
Instructions
 1. Breng een pan water aan de kook.
 2. Kook de gnocchi tot ze boven komen drijven en laat ze dan nog één minuutje liggen.
 3. Bak de champignons in een pan, voeg de crème fraîche toe.
 4. Voeg de gare gnocchi toe aan de champignons en roer dit goed door.
 5. Breng op smaak met peterselie, peper en zout.
 6. Doe de gnocchi in een bord en serveer met de tonijn.
 7. Snij dunne ringen van de rode ui.
 8. Maak het bord af met de rode ui en geraspte Parmezaanse kaas.
Notes
 1. Dit recept is voldoende voor 2 personen.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.