Zelfgemaakte pesto!

pesto

Zelfgemaakte pesto is heerlijk. Mijn excuus was altijd dat ik geen keukenmachine had, maar die heb ik ondertussen al wel weer een poosje en nog steeds geen verse pesto gemaakt. Vandaag bracht ik daar dus verandering in! En ik heb de hele keukenmachine niet eens gebruikt. Ik heb van mijn moeder een grote zware vijzel gekregen en dat vond ik veel fijner.

Pak jouw vijzel dus ook eens uit de kast en stampen maar! Wat je nodig hebt is voor de meeste mensen geen geheim denk ik. Deze basis pesto is een simpele combinatie van verse basilicum, pijnboompitjes, zout, knoflook en Parmezaanse kaas.

Het is belangrijk dat je de pijnboompitjes eerst even roostert in een pan tot ze mooi goud bruin van kleur zijn. Laat ze even afkoelen tot je ze samen met de basilicum, knoflook, en Parmezaanse kaas fijn stampt. Voeg naar smaak zout toe en olijfolie tot je de gewenste dikte hebt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb hoeveel ik van alles heb gebruikt, maar het resultaat is heerlijk en precies zoals ik het lekker vind. Zoek jij dus naar de verhouding hoe ze voor jou het lekkerste zijn.

Je kunt het overigens ook in de keukenmachine maken. Persoonlijk vind ik het wel leuk dat die niet helemaal fijn is. Waarom moeite doen om iets zelf te maken als je het vervolgens er precies zo uit laat zien als een potje? Een beetje rustiek gevoel is wel leuk toch?

Dit gaat vanavond bij wat pasta en zalm. Ik kijk er nu al naar uit!

 

6 antwoorden
 1. Maaike
  Maaike zegt:

  Pesto <3 ik stop pesto op van alles, tijd dus dat ik het ook een keer ga maken als pesto lover ^^ Het staat inderdaad heel leuk in dat potje, leuk gedaan :D

  Beantwoorden
 2. Stella
  Stella zegt:

  Wij hebben geloof ik geen keukenmachine, maar ook geen vijzel hahaha wat slecht. Het lijkt me wel super lekker om zelf te maken! Geniet ervan alvast! Liefs, Stella.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.