Bananenwafels maken

bananenwafels

Ik had nog bananen liggen die op moesten en heb mijn moeders wafelijzer in bruinleen. Dat is makkelijke optelsom, dus maakte ik bananenwafels. Om één of andere reden is alles lekkerder wanneer je het in een wafelijzer stopt. Bananenwafels maken moet je echt eens proberen.

Ik ben rustig aan het experimenteren met verschillende soorten wafels. Ik ben nog op zoek naar het perfecte recept voor normale wafels en ik kan nergens kandijsuiker vinden voor Luikse wafels. Ik heb geprobeerd om wafels met pompoen en ricotta te maken, maar dat was helaas niet zo’n succes. Deze bananenwafels vond ik wel lekker. Al schreeuwen ze wel echt om een lekkere chocoladesaus met hazelnoten. Helaas was ik te lui om dat te maken, dus gebruikte ik stroop. 

Voor het recept heb ik de basis van het recept van Es Factory aangehouden. Bedankt! Na mijn vele mislukkingen op wafel-gebied wilde ik even een goed receptje hebben, dan kom je al snel op de vertrouwde bloggers uit. 

Dit zijn ook de eerste foto’s die ik met mijn nieuwe lens heb gemaakt. Ik ben er zelf enorm blij mee. Ik  vind de diepte een stuk mooier dan in mijn oude foto’s. Ook ben ik het witte van mijn foto’s een beetje zat. Misschien komt het door het weer, maar ik wil mijn foto’s weer wat warmer en gezelliger maken. 

Bananenwafels
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 2 rijpe bananen
 2. 250 gram bloem
 3. 250 ml yoghurt
 4. 250 ml melk
 5. 50 gram suiker
 6. 50 gram roomboter
 7. 2 eieren
 8. 1 zakje gist
 9. halve theelepel zout
Instructions
 1. Prak de banaan fijn.
 2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaal en roer deze tot een glad beslag.
 3. Laat het deeg een uur staan.
 4. Verwarm het wafelijzer.
 5. Bak de wafels in enkele minuten mooi bruin.
Notes
 1. Serveer de wafels bijvoorbeeld met chocoladesaus en gekarameliseerde hazelnoten. Of simpel met stroop of Nutella.
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.