broodje biefstuk

Broodje biefstuk

biefstukbroodje

Door koopeenkoe werden wij uitgedaagd om een recept te verzinnen met een random stuk vlees dat ze ons zouden sturen. Ik ben altijd in voor een leuke uitdaging. Dus enthousiast zat ik op mijn pakketje te wachten. 

De bezorger stond met een enorme doos en een verbaasde blik in zijn ogen aan de deur. Hij dacht dat het pakket leeg was. Maar ik wist natuurlijk wel beter, hier zou mijn uitdaging in zitten. Ik had de vreemdste stukken vlees al door mijn hoofd gehaald, maar wat ik kreeg was juist één van de mooiste stukken vlees. Een pakketje waarop stond kogelbiefstuk/tournedos. Ik ben helaas niet zo goed in vlees herkennen, dus ik ging voor een bereiding die in beide gevallen heerlijk zou zijn. 

Sommige mensen vinden het zonde om zo’n mooi stukje vlees op een broodje te stoppen. Ik vond het juist heerlijk. Het vlees was zo mals en zacht dat je er zo doorheen kon bijten. Geen getrek aan een taai stuk supermarkt biefstuk. Ik denk zelfs door de malsheid dat dit een stukje tournedos was, maar je kunt natuurlijk ook een gewoon een simpel biefstukje gebruiken. 

Kennen jullie koopeenkoe al? Ondertussen bestaan ze al enige tijd, ik heb ze al een aantal keer op een event gezien. Ook hoor ik in mijn omgeving steeds vaker dat mensen een pakket hebben gehaald. Eigenlijk koop je bij koopeenkoe met verschillende mensen één koe. Zodra er genoeg mensen zijn zal de koe geslacht worden en moet het vlees nog even rijpen. Je moet dus wel even wachten op je pakket vlees. 

Ik vind het een enorm goed initiatief. Ik heb zelf helaas nog nooit een pakket gekocht, maar dat komt vooral omdat je natuurlijk niet kunt kiezen wat er in je pakket zit. Je krijgt gewoon een deel. En dat bestaat onder andere uit worsten, tartaar en hamburger. Dingen die ik eigenlijk niet eet of liever zelf zou maken. 

Maar bij veel mensen staat dat wel geregeld op tafel en dan is zo’n pakket echt een prima manier om zeker te weten dat je goed vlees koopt. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Broodje biefstuk
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 2 stukken ciabatta
 2. 2 mooie biefstukjes
 3. 1 grote ui
 4. 1 geroosterde paprika
 5. 2 plakken cheddar
 6. 1 eetlepel olijfolie
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden, zorg dat de biefstuk al op kamertemperatuur is.
 2. Snij de ui in ringen en bak deze tot ze helemaal zacht zijn.
 3. Snij de ciabatta's door de helft, smeer de binnenkant in met de olijfolie en leg ze met deze kant naar boven in de oven.
 4. Laat ze ongeveer 10 minuten in de oven liggen tot ze een beetje bruin en lekker krokant zijn.
 5. Verwarm een pan met een klein beetje olie.
 6. Bak de biefstuk aan beide kanten ongeveer 2 minuten tot hij bruin is, maar van binnen nog lekker rood.
 7. Haal de biefstuk eruit en laat deze even rusten terwijl je het broodje opmaakt.
 8. Haal de ciabatta uit de oven, beleg deze met de paprika, uien en de cheddar kaas.
 9. Snij de biefstuk in mooie plakken en doe deze ook op het broodje.
Notes
 1. Direct serveren.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden
 1. Emily van Kampen
  Emily van Kampen zegt:

  Ik kende Koop een koe nog niet, maar vind het eigenlijk wel een heel goed initiatief. Het lijkt me wel fijn om te weten waar je vlees precies vandaan komt. En als je met zo’n mooi stukje vlees dan zo’n heerlijk broodje kunt maken is dat helemaal fijn :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.