macaroni ovenschotel

Macaroni ovenschotel

ovenschotelmacaroni

Ik plan elke week wat ik allemaal wil gaan koken en eten. Ik maak een duidelijke boodschappenlijst. Dat moet ook wel, anders zou ik dagelijks boodschappen bij moeten halen als er weer eens iets ontbreekt. Ook hoef ik zo bijna nooit iets weg te gooien. Behalve gisteren, ik wilde namelijk witlof maken die ik vorige week op de markt had gehaald. Maar helaas was de hele zak witlof bedorven. Tijd om snel dus iets anders te verzinnen. Dat werd deze macaroni ovenschotel. 

Dit was weer een typisch avondje waarop ik gewoon de voorraadkast plunder. Dit gerecht lijkt op “mac and cheese” maar als ik dat maak dan maak ik een veel vettere saus met enorm veel kaas. Dit keer wilde ik hem iets gezonder maken. Een slankere saus en veel meer groenten. We moeten die goede voornemens natuurlijk toch nog eventjes volhouden. 

En nu moet ik natuurlijk zeggen dat deze slankere versie wel net zo lekker is als de ongezonde variant. Maar dan zou ik echt liegen. Er kan niets op tegen een bordje pasta met een heerlijke vette kaassaus. Heel erg veel kaas en helemaal niets van groenten. Dan is die echt het aller lekkerst. Als je een slechte dag hebt dan maakt dat je dag weer helemaal goed. 

Maar hoewel deze versie daar echt niet tegenop kan is hij wel heel erg lekker. En hierbij hoef je je in ieder geval niet schuldig te voelen wanneer je bord leeg is. 

In de foodbloggers Facebook groep was er een korte discussie over macaroni met ketchup. Kennen jullie dat? Ik heb dat nooit gegeten maar ik maakte vroeger wel super simpel macaroni met tomatenpuree en kaas. Was ik 14 en maakte ik dat samen met een vriendinnetje als lunch. Stiekem natuurlijk. Eigenlijk was het helemaal niet zo lekker, maar het was te eten en goedkoop. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Macaroni ovenschotel
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 300 gram macaroni
  2. 3 prei
  3. 1 blikje mais
  4. 1 potje erwten
  5. 150 gram ham
  6. 100 gram geraspte oude kaas
  7. 1 eetlepel roomboter
  8. 2 eetlepels bloem
  9. 250 ml melk
  10. 1 bouillon blokje (kip)
Instructions
  1. Breng een pan met ruim kokend water op.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snij de prei in dunne halve ringen.
  4. Doe de prei en de macaroni in de pan en kook deze tot de macaroni gaar is.
  5. Giet alles af.
  6. Snij de ham in blokjes en doe deze bij de macaroni.
  7. Smelt de boter in een steelpannetje.
  8. Doe de bloem erbij en laat deze even garen.
  9. Voeg geleidelijk de melk toe tot je saus een fijne dikte heeft.
  10. Laat het bouillon blokje hierin oplossen.
  11. Doe de helft van de kaas erbij en roer goed door.
  12. Doe de saus bij de macaroni, doe de erwten en de mais er ook bij.
  13. Roer alles goed door elkaar zodat overal een beetje saus zit.
  14. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
  15. Verdeel de rest van de kaas over de ovenschotel heen.
  16. Plaats de ovenschotel voor een half uur in de oven.
Notes
  1. Dit is voldoende voor 4 personen, direct serveren.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden
  1. Linda Delichef
    Linda Delichef zegt:

    Haha ik heb naar aanleiding van die discussie ook mijn favoriete pastaschotel weer gemaakt. Niet met ketchup, wel met kaassaus, spekjes en prei. Komt vanmiddag online ;).

    Dit klinkt ook lekker!

    Beantwoorden
  2. Cynthiiaa
    Cynthiiaa zegt:

    Dear lord, Sweet BABY Jesus! Dit ziet er goddelijk uit! Prei, mais, meerdere kaassoorten.. hallo nieuw recept! Het is jammer dat ons mam niet zo van de pasta’s en macaroni’s is, want anders had ik het zeker gemaakt. Ja, ik kan een beetje koken.. eindelijk. :’)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *