turkse pizza

Zelf Turkse pizza maken

Turkse pizza

Turkse pizza, ik ben er gek op. Maar ondanks dat ik in Rotterdam woon en de straat letterlijk niet uit hoef om er eentje bij de Turk te halen, doe ik dat eigenlijk toch nooit. Ik haal of bestel sowieso maar zelden eten, vind het vaak duur en onzin als ik zelf binnen no-time eten op tafel zet.

Hij is op deze manier misschien niet precies hetzelfde als hoe je hem bij de Turk krijgt. Maar zelf vond ik hem zelfs lekkerder. Met dit recept kun je er 4 maken. Genoeg voor 4 personen, of je moet echt grote eters zijn. Het lukte zelfs mij en mijn vriend niet om er meer dan één te eten.

 

Turkse pizza

Wat heb je nodig:

 • 200 gram bloem
 • 125 ml water
 • 2 el olijfolie
 • 2 kleine blikjes tomatenpuree
 • 400 gram rundergehakt
 • paprikapoeder
 • sambal
 • 1 teen knoflook
 • peterselie

Voor de vulling:

 • ijsbergsla
 • ui
 • tomaat
 • knoflooksaus

Kneed het bloem, water en olijfolie door elkaar. Doe hier een klein beetje zout bij. Blijf dit kneden tot je een mooie deegbal hebt. Verpak deze in plasticfolie en laat dit een half uur rusten.

Bak in een pan het gehakt rul, doe hier de tomatenpuree bij en laat deze even ontzuren. Breng dit op smaak met paprikapoeder, knoflook, peterselie en sambal. Verdun de saus op dit moment een klein beetje met water tot je een fijne dikte voor je saus krijgt. Laat dit even door pruttelen en proef of het goed op smaak is.

Verdeel het deeg in 4 verschillende ballen. Laat een grote koekenpan op het vuur warm worden. Rol ondertussen 1 van de 4 deegballen uit tot een grote ronde dunne plaat. Gebruik hiervoor genoeg bloem zodat het niet gaat plakken.

Leg de grote ronde dunne plaat deeg in de warm pan en bak deze aan één kant gaar. Draai hem om. Smeer de bovenkant nu in met je gehakt en tomatensaus. Wacht tot de andere kant ook gaar is en haal de Turkse pizza uit de pan.

Beleg de Turkse pizza met sla, ui en tomaat. Afmaken met flink wat knoflooksaus. De onderkant naar binnen vouwen en daarna oprollen.

Heerlijk!

Turkse pizza


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

7 antwoorden
 1. Mylene
  Mylene zegt:

  Ik heb de afgelopen tijd best wel vaak shoarma of turkse pizza gegeten, dus eigenlijk mag ik hier helemaal niet naar kijken. En toch sla ik hem even op, haha, want het blijft lekker!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.