Pulled pork uit de slowcooker

slowcookerpulledpork

Pulled pork is een echte hype. En hoewel ik zeker niet elke hype helemaal volg, ben ik echt een enorme fan van pulled pork. De allerlekkerste manier om pulled pork te maken is natuurlijk gewoon op de barbecue. Maar alles is lekkerder op de barbecue. De makkelijkste manier is deze pulled pork uit de slowcooker. 

Dat ik de allerliefste moeder heb, is al lang geen geheim meer. Maar dat zij niet de allerbeste kok is ook niet. Zij heeft een hoop Amerikaanse vrienden en werd daardoor helemaal enthousiast gemaakt over de slowcooker. Als mijn moeder ergens enthousiast over is, wil ze het ook meteen hebben. Op haar verjaardag kreeg zij dus een slowcooker. 

En sinds dat moment kan ze haar mond er maar niet over houden. Wekenlang ging elk gesprek over haar slowcooker. Wat ze nu weer had gemaakt en hoe makkelijk het wel niet was. En toegegeven er kwamen lekkere stoofvleesjes uit.

Na lang twijfelen en heftig protesteren mocht ik haar slowcooker lenen om er eens verschillende gerechten in te testen. En nu blijft ze maar vragen wanneer ze hem terugkrijgt. Of ik niet eens op kan schieten. Maarja, met een slowcooker kun je niet haasten, hè? 

Stiekem was het mijn moeders idee dat ik hem eens zou testen. Maar dat klinkt een stuk minder tof. 

Ik heb ondertussen al verschillende dingen gemaakt en zal een aantal van deze recepten met jullie delen. Hoewel een slowcooker echt niet noodzakelijk in een keuken is, moet ik toch toegeven dat het wel onwijs handig is. 

’s Ochtends gooi je alles in de pan. Dan ga je naar je school of werk en wanneer je ’s avonds thuis komt staat er een warme maaltijd voor je klaar. Ideaal. 

Pulled pork uit de slowcooker
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 kilo varkensvlees (Ideaal gezien varkensschouder, ik gebruikte deze keer varkenslappen)
  2. 400 ml zelfgemaakte barbecuesaus of gewoon jouw favoriete merk barbecuesaus uit de supermarkt
Instructions
  1. Als je een slowcooker hebt waarvan de pan ook op het vuur kan, kun je het vlees even kort aanbraden.
  2. Doe het vlees en de barbecuesaus in de slowcooker.
  3. Laat de slowcooker 8 uur lang op de laagste stand aanstaan.
  4. Haal het vlees eruit en trek het met een vork uit elkaar.
  5. Doe het vlees weer in de pan en meng dit met de saus.
  6. Lekker op een broodje met wat coleslaw.
Notes
  1. Ik zei al dat het makkelijk was, toch?
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.