Kruidnoten zelf maken

kruidnootjes

Zet je schoon maar vast klaar wat de Sint is weer in het land. Het is weer die tijd van het jaar. Het is dus ook weer tijd voor kruidnoten, je kunt er niet omheen. Kruidnoten zelf maken is natuurlijk het allerleukste. Ik zag dat Jumbo zelfs kant en klaar deeg heeft voor kruidnoten, het moet niet gekker worden. 

Ik ben zelf geen enorme fan van Sinterklaas. Wij mochten vroeg kiezen of we Sinterklaas of Kerst wilde vieren. Mijn moeder had een duidelijke voorkeur voor Kerst, dus dat werd het eigenlijk altijd. Ik begrijp haar wel. 

Misschien ga ik het ooit leuk vinden als ik zelf kinderen heb. En misschien word ik zelf zo’n moeder die ik nu absoluut niet begrijp. Ik vind het zonde dat Sinterklaas zoveel om cadeautjes gaat. Overal reclames voor speelgoed, kinderen die zeuren en ouders die dreigen met het wel of niet ontvangen van die cadeautjes. Er zijn enorm veel discussies over zwarte piet, maar van mij hoeft eigenlijk heel Sinterklaas niet. Dat kan bijna in een Sinterklaas rijmpje. 

Die oude man doet mij niet meer zoveel en de cadeautjes sla ik over, maar wat ik wel leuk vind aan Sinterklaas zijn alle lekkere dingetjes. Elk feest waarbij je een geldige reden krijgt om chocolade te eten is natuurlijk sowieso goed. En behalve chocoladeletters liggen de kasten ook weer vol met kruidnoten, gevulde speculaas en marsepein. Dat vind ik dan weer wél leuk. 

Laten we beginnen met het allersimpelste. Zelf kruidnoten maken. 

Kruidnoten
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 250 gram zelfrijzend bakmeel
 2. 150 gram roomboter
 3. 150 gram donkere basterdsuiker
 4. 1 eetlepel koek-/speculaaskruiden
Instructions
 1. Verwarm de oven op 160 graden.
 2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en maak hier een stevig deeg van.
 3. Pak elke keer een klein beetje deeg en rol hier een balletje van.
 4. De balletjes moeten kleiner zijn dan je zou verwachten, ze worden ongeveer twee keer zo groot.
 5. Leg elk balletje op een met bakpapier beklede ovenplaat.
 6. Druk alles voor het bakken een beetje plat.
 7. Bak ze vervolgens in ongeveer een kwartier gaar.
Notes
 1. Simpele kruidnootjes, geweldig om te maken.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.