Cheddar & appel worstenbroodjes

worstenbroodjes

Vanavond eten wij hapjes bij mijn schoonfamilie. Katwijkers, dus vooral veel vis. Ik lust best wat vis, maar stiekem ben ik meer een vleeseter. Daarom maakte ik deze worstenbroodjes om mee te nemen.

Het recept voor het deeg heb ik letterlijk van Rudolf gevolgd. Bedankt Rudolf! Heerlijk deeg. Al heb ik de verhoudingen niet precies aangehouden, ik voel meestal vanzelf aan een deeg of het meer of minder bloem nodig heeft. Maar het recept is een prima begin.

Deeg

 • 250 g bloem
 • 6 g zout
 • 70 g boter
 • 10 g basterdsuiker
 • 13 g verse gist of 1 zakje gedroogde gist
 • 125 g melk

Vulling

 • 400 gram rundergehakt
 • 100 gram cheddarkaas
 • 1 appel
 • nootmuskaat
 • peper
 • zout
 • 1 ei
 • Paneermeel

” Maak een hoop van de bloem op de werktafel en vorm er een kuil in. Bestrooi de bloem met het zout. Verwarm de melk tot deze handwarm is. Giet de melk in de kuil. Voeg de boter en suiker toe. Voeg de gist toe en meng met je vingers de gist door de melk tot een papje. Meng steeds een beetje bloem bij de natte massa totdat het een kneedbaar en egaal deeg is. Het is belangrijk dat het deeg minimaal 5 minuten goed doorgekneed wordt. Maak kleine balletjes en laat deze afgedekt onder een laag plastic folie circa 10 minuten rusten. ”

Dat is dus het deeg van Rudolf en vervolgens komt mijn eigen vulling erin. Ik had cheddarkaas liggen en appel past daar in mijn hoofd erg goed bij. Ik weet niet precies waarom het ineens in mijn hoofd zat, maar het leek mij heerlijk.

De vulling is eigenlijk erg simpel alles bij elkaar gooien en mengen. Rasp de kaas, snijd de appel in kleine blokjes en meng het gehakt tot je dezelfde stevigheid hebt die je wil als je gehaktballen maakt. Niet te droog dus.

Je rolt ovale plakjes van de deegballetjes en vult deze met een beetje gehakt. Ik kon 16 worstenbroodjes maken van dit complete recept. Vervolgens smeer je een beetje opgeklopt ei aan 1 kant van het deeg en je vouwt het deeg om het gehakt heen. De bovenkant van de worstenbroodjes smeer je ook in met wat ei en dan laat je ze 45 minuten rusten.

Vervolgens hoeven ze alleen nog 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. En dan zijn ze heerlijk!

Enjoy!

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.