goulash soep

Goulashsoep

soepgoulashHet is weer woensdag soepdag! Dit keer maak ik goulashsoep. Hebben jullie misschien een suggestie welke soep ik de volgende keer kan maken? Deze soep met paprika, rundvlees en aardappel was heerlijk. Een stevige maaltijdsoep met een beetje pit. 

Ik vind alle zelfgemaakte soep zo geweldig, ik was nooit zo van de soep. Maar elke keer als ik een nieuwe soep maak zit ik van “Nu is dit mijn favoriete soep!”. Het is allemaal zo lekker en vol met smaak. Verse soep is gewoon echt niet te vergelijken met die blikken. Wat is jouw favoriete soep? Ik kan niet wachten tot het wat kouder is en ik weer mijn dikke erwtensoep kan maken. 

Ik heb op het moment tijd teveel, maar ik kan me voorstellen dat mensen met een fulltime baan soms geen tijd of zin hebben om soep te maken of uitgebreid te koken. Soep kun je ook erg makkelijk invriezen! In het weekend lekker een flinke pan maken en op makkelijke dagen haal je gewoon een bak uit de vriezer. Dan ben je net zo snel klaar als wanneer je een blik open zou trekken. 

Van bijna elke groente kun je wel een lekkere soep maken, dus wanneer er een groente zonder doel in je koelkast ligt, zoek dan eens op hoe je er een fijne soep van kunt maken. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Goulashsoep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 250 gram soepvlees
  2. 2 uien
  3. 2 paprika
  4. 4 kleine aardappels
  5. 70 gram tomatenpuree
  6. 2 el bloem
  7. 1.5 liter runderbouillon
  8. 3 laurierblaadjes
  9. 1 el paprikapoeder
  10. 1 rode peper (zonder pitjes)
  11. 3 tenen knoflook
Instructions
  1. Doe een klein beetje olie in een grote pan.
  2. Bak het vlees aan, wanneer het kleur heeft kun je de fijngesneden paprika en gesnipperde uit toevoegen.
  3. Bak deze even aan, voeg vervolgens de geperste tenen knoflook, fijn gesneden rode peper en het paprikapoeder toe.
  4. Doe de tomatenpuree erbij en laat deze even ontzuren.
  5. Nu moet je de twee eetlepels bloem toevoegen zodat deze kort kan garen.
  6. Voeg geleidelijk de bouillon toe zodat de bloem de tijd heeft om deze op te nemen, wanneer alle bouillon erin zit mogen de laurierblaadjes erbij.
  7. Breng aan de kook en zet het vuur daarna zacht zodat het rustig door kan pruttelen.
  8. Laat het zo 3 uur pruttelen, schil ondertussen de aardappelen en snij deze in mooie blokjes.
  9. Voeg de aardappelen toe en laat nog eens 30 minuten koken.
  10. Direct serveren.
Notes
  1. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
15 antwoorden
  1. saarenzo
    saarenzo zegt:

    Nog nooit gegeten, maar hij lijkt me erg lekker. Net als al jouw soepjes. Wat ook een lekkere en een wat meer bijzondere soep is, is maïssoep met krab. Klinkt heel apart, maar is heel lekker!

    Beantwoorden
  2. Rob
    Rob zegt:

    Was vorige week nog in Praag. Daar ondermeer een keer genoten van Goulashsoep. Deze variant benadert de lekkere variant van
    U-Prince aldaar. Heb het vlees heel klein gesneden. dit komt de soep ten goede.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *