Zelf pitabroodjes bakken

pitabroodjes

We kennen allemaal de frustraties met pitabroodjes wel. Die van de supermarkt zijn enorm hard en breken constant. Je kunt ze niet vullen zonder dat ze helemaal kapot gaan. Zelf pitabroodjes bakken is de oplossing. 

Mijn ouders waren de pitabroodjes vroeger zo zat dat wij shoarma niet meer in een pita aten maar op een simpele witte bol. Dat is toch echt minder lekker. Maar met die pita’s uit de supermarkt kun je echt niets. Wij hebben alles geprobeerd, maar ze blijven drogen en ze breken constant. Hoe doen jullie dat? 

Tegenwoordig eet ik eigenlijk nooit meer shoarma. Dat is zonde, want ik ben er echt gek op. In deze pitabroodjes ging een hamburger, ook lekker! Maar ik ga ze binnenkort nog een keer maken en vullen met shoarma en veel te veel knoflooksaus. Met een klein beetje salade en een flinke lading uienring. Genieten! 

En eigenlijk is het hartstikke simpel om zelf pitabroodjes te maken. Met alleen bloem en gist kom je al een heel eind. Dat is het voordeel van zelf brood bakken. Je hoeft niet elk mogelijk broodje in huis te hebben, je maakt gewoon zelf precies waar je zin in hebt. 

Dit waren 6 grote pita’s, je kunt natuurlijk ook 8 wat kleinere maken. Ik vind een grote gewoon fijner. Size does matter! Ik wil ook altijd het grootste stukje. Vaak heb ik achteraf wel spijt, maar dat ben ik de volgende dag allang weer vergeten. 

Pita broodjes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 300 gram bloem
  2. 175 ml water
  3. 0,5 zakje gist
  4. 2 eetlepels olijfolie
  5. 1 theelepel suiker
  6. flinke snuf zout
Instructions
  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed alles tot een goed deeg.
  2. Kneed dit zeker 10 minuten stevig door.
  3. Verdeel het deeg in 6 stukken en maak hier bolletjes van.
  4. Laat de bolletjes onder een warme vochtige theedoek een half uur rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  6. Sla de lucht uit de broodjes tot je mooie pita's krijgt.
  7. Bak de broodjes in 10 minuten af.
  8. De broodjes bollen een klein beetje op.
  9. Direct uit de oven het lekkerste.
Notes
  1. Met zelfgemaakte pita's kunnen we eindelijk weer zonder frustratie shoarma eten.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *