tomatensoep

Geroosterde tomaten soep

Geroosterde tomaten soep

Geroosterde tomaten soep

Soep is één van die dingen die ik eigenlijk veel te weinig maak. Het is over het algemeen wel een goede lichte maaltijd en past dus helemaal binnen mijn dieet.

Tomatensoep, vroeger was het mijn favoriete soep. Vooral de tomaten crème soep. Maar dat is dan weer een heel stuk minder gezond natuurlijk. Deze geroosterde tomaten soep is wel erg gezond! Op de markt halen wij altijd voor een goede prijs veel tomaten. 75 cent per kilo. Dat is een leuke prijs om soep van te maken, die van de supermarkt zou ik veel te duur vinden. Terwijl deze qua smaak er echt even lekker zijn.

Trek jij op een luie avond wel eens een blik soep open als avondeten? Zorg dan gewoon dat je een bak van deze verse geroosterde tomaten soep in de vriezer hebt staan. Gezond, lekker en prima in te vriezen. Geloof me, dit komt altijd van pas.  Wij hebben nog een grote bak staan en als ik een keer geen zin heb om te koken, zelfs ik heb wel eens geen zin om te koken, dan halen we die gewoon uit de vriezer. 

Kom je tenminste ook niet in de verleiding om een ongezonde pizza te bestellen. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

 

Geroosterde tomaten soep
Serves 6
Een heerlijke soep van geroosterde tomaten
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 2 kilo tomaten
 2. 2 takjes rozemarijn
 3. handje basilicum
 4. 2 grote uien
 5. 4 tenen knoflook
 6. 0.5 tl chilipeper
 7. 2 el olijfolie
 8. 2l bouillon
 9. peper
 10. zout
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Haal de kroontjes uit de tomaten en snij ze in kwarten. Doe ze in een grote ovenschaal. Snij de uien in halve ringen en doe deze ook in de ovenschaal.
 3. Doe de eetlepels in een klein schaaltje en meng hier de geperste knoflook, chilipeper en peper en zout doorheen. Pak de takjes rozemarijn en trek de blaadjes er vanaf. Hak deze fijn en doe ze bij de olie. Doe de olie door de tomaten en ui en hussel dit helemaal door elkaar. Zorg dat overal een beetje olie zit.
 4. Plaats de schaal voor ongeveer 50 minuten in de oven.
 5. Doe de geroosterde tomaten in de blender en maal ze helemaal fijn. Doe het vervolgens in een grote pan. Ik heb geen staafmixer, maar je zou de tomaten ook direct in de pan kunnen doen en met een staafmixer fijn kunnen malen. Doe vervolgens de bouillon (ik gebruikte kippen bouillon) erbij en laat de soep zo opstaan.
 6. Hak de basilicum wat fijner en doe deze bij de soep.
 7. Wanneer de soep kookt is hij klaar.
Notes
 1. Heerlijk met wat brood erbij! Smakelijk.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
15 antwoorden
 1. Dina
  Dina zegt:

  Lekker tomatensoep, dat maak ik best vaak. Nu je schrijft over de markt besef ik mij ineens weer wat voor dag het vandaag is: marktdag (ik was het vorige week vergeten), dus ik ga NU (voordat ik het weer vergeet).

  Beantwoorden
 2. Joyce
  Joyce zegt:

  Dat klinkt goed zeg! Ben zelf ook al dol op verse tomatensoep, véél lekkerder dan die uit de winkel – dus dat maak ik al best vaak. Deze versie ik ook eens proberen!

  Beantwoorden
 3. Tineke
  Tineke zegt:

  Ik ben gek op soep, dit lijkt me dan ook heel erg lekker! Wat heb je trouwens een leuke blog, ik ben je meteen gaan volgen via bloglovin. Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.