chocolade glazuur

Chocolade glazuur

chocoladeglazuur

Chocolade glazuur is enorm simpel om te maken en geef toe, alles ziet er lekker uit als je er wat glazuur overheen druipt. Ik maakte de glazuur speciaal voor mijn sinaasappel tulband met chocolade glazuur en gekonfijte sinaasappel. Dat recept kun je hier vinden. Maar ook op een simpele cake of op koekjes is het heerlijk. Of als topping op een heerlijke chocoladetaart

Het simpelste glazuur maak je met alleen poedersuiker en water. Soms zou ik willen dat ik dat soort simpele recepten niet zou kennen. Dat ik één van die mensen zou zijn die het gewoon kant en klaar koopt. Dat ik zou denken dat je geen cake kan bakken zonder cakemix of dat je een pakje Dr. Oetker nodig hebt voor meringue. 

Dat zou het zoveel makkelijker maken om niet constant iets te snoepen in huis te hebben. Andere mensen zeggen vaak als ze met afvallen bezig zijn “Ik haal gewoon niets in huis”. Maar voor mij zou dat betekenen dat ik geen roomboter, eieren, suiker of bloem in huis zou mogen hebben. Met die basisproducten is er al zo’n enorm scala aan lekkere dingen die je kunt maken. En dan vind ik het ook nog eens heel erg leuk om te bakken, dus dat maakt de drempel ook niet hoger. 

Gelukkig kan ik soms even toegeven aan mijn bak verslaving. Dan bak ik gewoon iets en geef ik het aan mijn vriend mee zodat hij op zijn werk kan trakteren. Dat gebeurde ook met de sinaasappel tulband waarvoor ik deze glazuur maakte. En het is altijd leuk om dan te horen dat het in de smaak viel. 

Raar genoeg blijf ik altijd onzeker over mijn eigen creaties. Ik ben zelf mijn grootste criticus. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Chocolade glazuur
Print
Cook Time
Total Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 100 gram chocolade
 2. 100 gram poedersuiker
 3. 50 gram roomboter
 4. 4 eetlepels water
Instructions
 1. Smelt de chocolade au bain marie.
 2. Wanneer de chocolade gesmolten is het vuur uitdraaien en de boter toevoegen.
 3. Blijf het roeren terwijl de boter smelt.
 4. Voeg de poedersuiker toe en meng dit door de chocolade heen.
 5. Voeg nu de eetlepels water toe tot je een mooi glad glazuur hebt.
 6. Gebruik de glazuur terwijl die nog lauw is.
Notes
 1. Heerlijk bij koekjes, cakes, cupcakes en taart.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.