Gevuld vlechtbrood
Als echte kookgek kijk ik natuurlijk veel te veel kook pr0gramma’s. Heel Holland bakt is dan ook één van de programma’s die ik trouw volg. Twee weken terug zag ik in dat programma één van de deelnemers (Jacques) een vlechtbrood maken met 3 verschillende vullingen. Later kon ik het recept helaas niet vinden dus ben ik puur met het idee zelfs aan de slag gegaan. Hierbij dus mijn versie van een gevuld vlechtbrood.
Ik weet niet zeker wat Jacques als vulling had, volgens mij was het ongeveer vergelijkbaar. Ik vulde mijn brood met een tomaten tapenade, olijven tapenade en pesto.
Ik vind zulke dingen veel te lekker. Als ik de kans zou krijgen zou ik hier de hele dag door stukjes van snijden en dan aan het eind van de avond erachter komen dat ik bijna het hele brood op heb gegeten. Gelukkig kreeg ik daar deze keer de kans niet voor, ook dit brood ging naar de collega’s van mijn vriend.
Al moest ik het natuurlijk wel even proeven. Ik vind het altijd eng om iets weg te geven als ik het van te voren niet heb kunnen proeven. Zeker met dingen als deeg weet je nooit hoe het precies uit de oven komt. Nouja, een ervaren bakker zal vast niet meer nerveus zijn bij elk brood. Maar voor mij blijft het toch elke keer een beetje spannend.
Dit brood is al prachtig als het in zijn geheel op tafel ligt, maar als je het aansnijdt en de verschillende vullingen ziet dan is dat nog mooier! Hiermee ga je indruk maken!
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!


- 250 gram bloem
- 30 gram roomboter
- 5 gram suiker
- 125 ml melk
- half zakje gist
- 1 opgeklopt ei
- zout
- wit sesamzaad
- zwart sesamzaad
- tomaten tapenade
- olijven tapenade
- pesto
- Doe de bloem in een schaal en doe hierbij de roomboter, suiker, melk, gist en wat zout.
- Kneed hiervan een zacht deeg.
- Je bent zeker een kwartier stevig aan het kneden.
- Het deeg is goed wanneer je het uit kunt rekken tot een dun vliesje zonder dat het breekt.
- Verdeel het deeg in 3 delen en bol deze stukken op tot een mooi bolletje.
- Laat het deeg zo een half uur rijzen.
- Maak van de balletjes een kegel en rol deze vervolgens uit tot lange dunne slierten.
- Doe dit met alle drie de stukken.
- Leg op elke sliert in het midden een royale portie van de vullingen.
- Smeer een beetje ei aan de zijkant van de sliert en vouw hem vervolgens weer dicht.
- Doe dit met elke rol.
- Smeer de bovenkant van elke rol nu in met het ei en verdeel op 1 rol het witte sesamzaad, op een andere rol het zwarte sesamzaad en laat de laatste rol kaas.
- Leg de rollen nu bij elkaar neer en begin deze voorzichtig te vlechten zoals je een normale vlecht ook zou vlechten.
- Vouw het einde aan beide kanten naar onder.
- Laat het deeg nog eens 45 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Plaats het brood voor een half uur in de oven.
- Het kost wat tijd, maar het is het waard!
- With love,
Ik heb ook gezocht naar dat recept van Jaques, maar inderdaad (nog) niet gevonden. Wel heel veel andere recepten die ik wilde hebben trouwens. Ik ben heel blij met jouw versie, kan ik toch nog iets bakken wat er op lijkt
Oh my, ik krijg er helemaal trek van! Ziet er zo lekker uit. Wat een prachtige site heb je ook.
Heerlijk, ik wil dit zeker eens gaan proberen:)
Ik heb nog nooit vlechtbrood op, maar het ziet er wel lekker uit
Hmm, het ziet er heerlijk uit!
hmmm is erg goed gelukt ziet er smakelijk uit liefs
Hmm wat zit dit er lekker uit! En wat ziet hij er ook mooi uit, ik ben benieuwd of dit mij ook gaat lukken!
Ziet er lekker uit!
Ik ben zo dol op je blog hahaha, can’t get over it!
Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik hou van brood! Het is ook mooi dat het gevlochten is! En de binnenkant ziet er prachtig en lekker uit! :)
Dit ziet er erg lekker uit zeg! Ik denk dat dit ook echt ideaal is om te serveren als hapje als je gasten hebt :)
Dit lijkt mij echt heel lekker, ik krijg er gelijk trek van :)
Ohhh dit ziet er echt heerlijk uit!
Wat leuk dat jij hem hebt nagemaakt Mirne! Hij ziet er heerlijk uit!
Jaques! jaa haha wat leuk, zag er in de show al heel lekker uit maar die van jouw mag er zeker ook wezen.
Oooh jammie. Echt zo een heerlijke snack voor op een zaterdag avond <3
Toen ik dit zag bij HHB kreeg ik er ook zo’n zin in, thanks voor het receptje! Mede door je mooie foto’s wil ik dit echt eens maken, ben benieuwd naar de smaak!
Dit ziet er ook heerlijk uit. Meteen zin in ;p
Kan je hem een dag van te voren maken?
Zeker, geen probleem!