tapenades

Tomaten tapenade & Olijven tapenade

Tomaten tapenade & Olijven tapenadeTapenade is heel erg simpel om te maken, maar toch erg lekker om te serveren bij een goed stuk brood bijvoorbeeld. Ook kun je de tapenades in verschillende gerechten verwerken, onder andere erg lekker in een pasta gerecht. Maak daarom deze tomaten tapenade en olijven tapenade eens! 

Ik verwerkte deze tapenades eerst in mijn vlechtbrood en de restjes gingen gewoon op met een stuk toast en een kom soep. 

Dit zijn van die dingen die je vaak gewoon kant en klaar koopt totdat je ze eens zelf maakt en erachter komt hoe simpel het is. Toen ik bij Hotel New York werkte moest ik een keer de tomaten tapenade maken. Eigenlijk was dat alleen een kwestie van een enorme grote pot zongedroogde tomaten in de keukenmachine gooien. En zo puur is het eigenlijk ook al heerlijk! Al is het met wat goede smaakmakers natuurlijk nog net wat lekkerder. 

Mocht je nog meer lekkere smeersels zoeken, zelfgemaakte pesto is natuurlijk ook altijd heerlijk! Als je drie van die zelfgemaakte smeersels op tafel zet heb je verder niets meer nodig. Al zou ik natuurlijk nooit nee zeggen tegen een wijntje. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Tomaten tapenade
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 pot zongedroogde tomaten
  2. 2 tenen knoflook
  3. 1 kleine ui
  4. handje basilicum
  5. klein beetje citroen schil
  6. goede olijfolie
  7. peper
  8. zout
Instructions
  1. Snij de ui in wat kleinere stukken en pers de knoflook.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal fijn totdat je de gewenste structuur hebt.
  3. Proef en breng op smaak
Notes
  1. Weer iets dat je nooit meer kant en klaar hoeft te kopen.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
Olijven tapenade
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 pot zwarte olijven
  2. 1 eetlepel kappertjes
  3. goede olijfolie
  4. klein beetje citroenrasp
  5. 1 teen knoflook
  6. bosje verse peterselie
  7. peper
  8. zout
Instructions
  1. Pers de knoflook en doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  2. Maal het fijn en voeg olie toe tot je een fijne structuur hebt.
  3. Proef en breng verder op smaak.
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.