Pasta van zoete aardappel

bataatpasta

Deze maand besloot ik weer een keer mee te doen met de foodblogswap. Een maandelijks evenement waarbij foodbloggers van elkaar blog mogen koken. Ik besloot de pasta van zoete aardappel van Foodquotes te maken. 

Foodquotes was een voor mij nieuw blog. Het blijft leuk om op deze manier nieuwe blogs te leren kennen. Terwijl ik zocht naar een recept om te maken, kwam ik veel andere lekkere recepten tegen. Zeker een aanrader om eens rond te snuffelen. 

Deze pasta van zoete aardappel vond ik meteen erg origineel. Ze noemt het zelf zoete aardappel linten, maar ik moest meteen aan pasta denken. Ik heb mijn Spirelli gebruikt om de pasta te maken. Misschien was dat iets te dun, want hij is wel een klein beetje uit elkaar gevallen. Dat maakte het overigens niet minder lekker. 

De volgende keer zal ik er iets voorzichtiger mee doen en zal ik de linten iets breder maken. Hopelijk breken ze dan niet. Ik heb ze stiekem deze keer ook niet in de gaten gehouden. Ik heb ze opgezet terwijl ik aan het werk was en zodra de kookwekker afging, begon mijn pauze. Zo snel mogelijk alles afmaken in een halfuurtje heerlijk lunchen. Dat is toch wel één van de voordelen van thuis werken. Lekker voor het werk alles voorbereiden, maar wel een verse warme maaltijd kunnen lunchen.  

Ik serveerde mijn pasta van zoete aardappel met een hele simpele kaassaus en een kippendij-filet gemarineerd in mosterd en honing. Een prima combinatie, maar je kunt er natuurlijk veel meer combinaties mee maken. Het lijkt mij bijvoorbeeld ook heerlijk met geitenkaas en gekarameliseerde uien. 

Pasta van zoete aardappel
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 2 zoete aardappels (1 persoon)
 2. 1 theelepel olijfolie
 3. zout
Instructions
 1. Zet de stoompan met een laagje water vast op het vuur, breng dit aan de kook.
 2. Schil de zoete aardappel.
 3. Maak er met de Spirelli lange slierten van.
 4. Meng de slierten met de olijfolie en doe ze in de stoompan.
 5. Stoom de slierten in ongeveer 5 minuten gaar.
 6. Breng ze na het stomen op smaak met zout en serveer direct.
Notes
 1. Ik serveerde de pasta met een simpele kaassaus en met honing en mosterd gemarineerde kip. Maar probeer het ook eens met een champignonsaus of een simpele bolognese.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.