Tomatenbrood
Dit brood moeten jullie echt eens proberen. Super simpel om te maken, maar onwijs lekker. Lekker met een beetje kaas, bij een kom soep of gewoon puur. Wij aten het met een lekkere kom uiensoep. Met 4 personen ging dit hele tomatenbrood gewoon op, oeps! Maar dat is wel een goed teken.
Dit is zo’n brood dat eigenlijk niet fout kan gaan en toch is een avondje soep met brood zo een stuk leuker.
Ik heb de laatste paar dagen een beetje een bak-bui. Gisteren heb ik gewoon 4 verschillende dingen op één dag gebakken! Ok, nu ben ik er dan ook echt wel even klaar mee. Maar voor jullie staan er in ieder geval nog genoeg leuke baksels klaar!
En dan komt Sinterklaas er ook al weer bijna aan, ik heb mijn eerste kruidnoten van het jaar al gebakken. Als foodblogger doe ik net alsof het mijn verplichting is om dat soort dingen voor jullie te maken, maar eigenlijk vind ik het zelf gewoon leuk.
Vanaf wanneer mogen de kruidnoten van jullie op tafel?
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- 500 gram bloem
- 400 gram gezeefde tomaten
- 1 pot zongedroogde tomaten
- olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 zakje gist
- zout
- Doe de bloem, gist, zout en de gezeefde tomaten in een kom en kneed dit tot een deeg.
- Blijf zeker 10 minuten kneden tot dat je een zacht elastisch deeg hebt.
- Pers de knoflook en snij de zongedroogde tomaten kleiner.
- Kneed de knoflook en de zongedroogde tomaten door het deeg heen.
- Laat het deeg nu afgedekt drie kwartier staan rijzen.
- Vet een cakeblik in met de olijfolie.
- Verdeel een beetje bloem aan de binnenkant zodat overal bloem zit.
- Doe het deeg in het blik en laat hem zo nog eens een half uur staan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Plaats het brood nu voor 45 minuten in de oven.
- Warm lekker, maar de volgende dag ook nog heerlijk!
- With love,
Hmmm dit lijkt me echt een heerlijke versie van brood! Ik zou hem alleen voor mezelf glutenvrij bakken met boekweit :)
Lijkt mij echt heerlijk! Bedankt voor dit leuke recept
Xo
Nog nooit op, klinkt apart, maar misschien wel te proberen waard.
Hmm super lekker! Liefs irene
Lijkt me een lekkere variatie!
Wat een origineel recept! Ik denk dat dit echt iets voor mij is. Ik ga het zeker een proberen!
Klinkt heerlijk! Nu het herfst is, ga ik het zeker een keer maken!
Nog nooit eerder geprobeerd, lijkt me wel heerlijk bij een lekkere soep inderdaad! :)
Oh yummie! Dit ziet er echt goed uit. Ik ga het recept bewaren ;)
Hier ben ik heel erg benieuwd naar, geen idee hoe het zou smaken namelijk. Al klinkt het wel lekker! En wat betreft de pepernoten, die staan hier nu al op tafel:$ haha
Ohhh dit lijkt me erg lekker! Ik ben sowieso gek op tomaten hihi :)
Dit lijkt me echt een heerlijk brood. Alleen de kleur is al gezellig en herfstachtig.
Oeh, dit klinkt goed! En ook niet moeilijk!
Tomatenbrood? Nooit van gehoord! Ziet er wel echt heerlijk uit :)
Nog nooit van gehoord eigenlijk maar het ziet er wel weer erg lekker uit x
oh ik ben wel benieuwd hoe dit smaakt :) en ik hou van gemakkelijke gerechten ;)
ziet er goed uit. Binnenkort ga ik deze maken bij een heerlijke verse soep. Mooi. Gezeefde tomaten in plaats van water. Ik sta wat dat betreft nog in de kinderschoenen wat bakken betreft.