stoofpeer

Stoofperen met kaneelroom

Stoofperen met kaneelroomIk maakte afgelopen zaterdag een 4-gangen diner, daarbij wilde ik een niet te zwaar dessert maken. Liefst dan ook nog eens een dessert dat ik voor het grootste gedeelte van te voren kon maken. Zo kwam ik op deze stoofpeertjes uit, altijd lekker en niet al te zwaar. Al was het met de slagroom toch wel een beetje machtig. 

Stoofperen zijn voor mij echt een ultiem herfst gerecht. Ik zou ze de hele dag wel kunnen snoepen en ga ze de komende tijd in een hoop gerechten verwerken. Mijn tips is dan ook om meteen een flinke pan peren te maken, want hier krijg je echt geen genoeg van. 

Officieel zit er in stoofperen vaak kruidnagel. Maar ik hou echt totaal niet van kruidnagel dus laat het er gewoon uit. Je kunt het natuurlijk altijd wel toevoegen. Sowieso zouden er veel meer kruiden bij kunnen, maar dit is een fijn basis recept. 

Eten jullie stoofperen eerder als dessert of bij een hartige maaltijd? 

Ik vind het beide heel erg lekker en dat terwijl ik bijvoorbeeld totaal niet van appelmoes bij het avondeten ben. Sowieso hou ik eigenlijk niet van fruit in of bij een warme maaltijd. Maar voor stoofperen maak ik enorm graag een uitzondering. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Stoofperen met kaneelroom
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 2.5 stoofperen (Gieser Wildeman)
 2. 1 fles rode wijn
 3. 3 kaneelstokjes
 4. 1 sinaasappel
 5. 150 gram suiker
 6. 30 gram donkere basterdsuiker
 7. 2 theelepels kaneel
 8. 200 ml slagroom
Instructions
 1. Schil de peren helemaal. Haal het klokhuis eruit.
 2. Als je het makkelijk wilt maken kun je er ook kwartjes van snijden.
 3. Breng in een pan de rode wijn aan de kook en los hier de suiker in op.
 4. Schil met een dunschiller de schil van de sinaasappel en doe deze bij de wijn.
 5. Doe de kaneelstokjes er ook bij en doe vervolgens de peren ook in de pan.
 6. Laat de peren zo 1 uur zachtjes pruttelen.
 7. Test of de peren gaar zijn en draai het vuur uit.
 8. Klop de slagroom met de donkere basterdsuiker stijf. Roer de kaneel er doorheen.
 9. Serveer de peren met de room.
Notes
 1. Peren zijn los ook heerlijk te verwerken in andere gerechten!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
15 antwoorden
 1. Emily van Kampen
  Emily van Kampen zegt:

  Zo fijn dat het eindelijk weer tijd voor stoofperen is! Ik maak ze toevallig zelf vanavond (waren eigenlijk voor het weekend bedoeld, maar: change of plans ). Ik doe er altijd zwarte bessensap bij, dat maakt het nog zoeter en toegankelijk voor kinderen. Heerlijk!

  Beantwoorden
 2. Sam
  Sam zegt:

  Sowieso dat ik dit is wil gaan maken! Het klinkt echt heerlijk en ik ben dol op stoofperen! Ik weet wat me te doen staat dit weekend.
  Sam

  Beantwoorden
 3. Bianca
  Bianca zegt:

  Stoofperen zijn echt zo lekker dit maak ik best wel vaak , kaneelroom ken ik nog niet maar ga ik er eens bij proberen lijkt mij een super combinatie x

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.