Stoofperen met kaneelroom
Ik maakte afgelopen zaterdag een 4-gangen diner, daarbij wilde ik een niet te zwaar dessert maken. Liefst dan ook nog eens een dessert dat ik voor het grootste gedeelte van te voren kon maken. Zo kwam ik op deze stoofpeertjes uit, altijd lekker en niet al te zwaar. Al was het met de slagroom toch wel een beetje machtig.
Stoofperen zijn voor mij echt een ultiem herfst gerecht. Ik zou ze de hele dag wel kunnen snoepen en ga ze de komende tijd in een hoop gerechten verwerken. Mijn tips is dan ook om meteen een flinke pan peren te maken, want hier krijg je echt geen genoeg van.
Officieel zit er in stoofperen vaak kruidnagel. Maar ik hou echt totaal niet van kruidnagel dus laat het er gewoon uit. Je kunt het natuurlijk altijd wel toevoegen. Sowieso zouden er veel meer kruiden bij kunnen, maar dit is een fijn basis recept.
Eten jullie stoofperen eerder als dessert of bij een hartige maaltijd?
Ik vind het beide heel erg lekker en dat terwijl ik bijvoorbeeld totaal niet van appelmoes bij het avondeten ben. Sowieso hou ik eigenlijk niet van fruit in of bij een warme maaltijd. Maar voor stoofperen maak ik enorm graag een uitzondering.
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- 2.5 stoofperen (Gieser Wildeman)
- 1 fles rode wijn
- 3 kaneelstokjes
- 1 sinaasappel
- 150 gram suiker
- 30 gram donkere basterdsuiker
- 2 theelepels kaneel
- 200 ml slagroom
- Schil de peren helemaal. Haal het klokhuis eruit.
- Als je het makkelijk wilt maken kun je er ook kwartjes van snijden.
- Breng in een pan de rode wijn aan de kook en los hier de suiker in op.
- Schil met een dunschiller de schil van de sinaasappel en doe deze bij de wijn.
- Doe de kaneelstokjes er ook bij en doe vervolgens de peren ook in de pan.
- Laat de peren zo 1 uur zachtjes pruttelen.
- Test of de peren gaar zijn en draai het vuur uit.
- Klop de slagroom met de donkere basterdsuiker stijf. Roer de kaneel er doorheen.
- Serveer de peren met de room.
- Peren zijn los ook heerlijk te verwerken in andere gerechten!
- With love,
Zo fijn dat het eindelijk weer tijd voor stoofperen is! Ik maak ze toevallig zelf vanavond (waren eigenlijk voor het weekend bedoeld, maar: change of plans ). Ik doe er altijd zwarte bessensap bij, dat maakt het nog zoeter en toegankelijk voor kinderen. Heerlijk!
Dit is echt heerlijk in de herfst/winter :)
Dat is zo lekker!
Ik heb echt nog nooit stoofperen op , maar dit ziet er super lekker uit.
Ziet er heerlijk uit! Hele mooi foto ook
Stoof peertjes zijn echt lekker! Mijn Oma maakte ze altijd.
Ziet er lekker uit!
Dit ziet er echt heerlijk uit!
Stoofpeertjes zijn echt té lekker! Zowel warm als koud.
Leuk/leerzaam om jouw recept te zien, want ik maak ze nooit zelf.
Eigenlijk is het vrij simpel!
Weet je hoelang ik dit niet meer heb gegeten. Mijn oma maakte dit vroeger altijd zo lekker
Ohwauw, dit ziet er echt lekker uit! Krijg er trek van, haha. Word fijn uitproberen!
Ahh wat leuk dit! Mijn Oma maakte dit vroeger altijd, zo lekker was dat!
Xo
Sowieso dat ik dit is wil gaan maken! Het klinkt echt heerlijk en ik ben dol op stoofperen! Ik weet wat me te doen staat dit weekend.
Sam
Stoofperen zijn echt zo lekker dit maak ik best wel vaak , kaneelroom ken ik nog niet maar ga ik er eens bij proberen lijkt mij een super combinatie x
Ik krijg er zoon zin in nu ik dit zie! Ziet er super lekker uit =D