Frittata met shoarma

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 40 minuten

 • Aantal personen

  4 personen

Ingrediënten

 • 500 gram broccoli
 • 1 courgette
 • 500 gram shoarma 
 • 500 gram voorgekookte aardappeltjes
 • 1 ui
 • 6 eieren
 • peper
 • zout

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pannetje met water op en kook de broccoli 5 minuten. Snij de ui en courgette in kleine blokjes. Bak de shoarma met de ui op, voeg aan het eind de courgette toe zodat deze ook even mee kan bakken. 

 • Stap 2

  Ik kocht voorgekookte krieltjes, maar hak deze nog even iets kleiner voordat ik ze bij de shoarma doe. Giet de broccoli af en doe deze bij de rest. Roer alles goed door elkaar heen. Breng alles op smaak met peper en zout.

 • Stap 3

  Klop de 6 eieren los en breng dit op smaak met peper en zout. 

 • Stap 4

  Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Doe eerst de shoarma met alle groenten in de schaal en verdeel vervolgens het ei hier overheen. Bak de frittata 30 minuten in de oven tot je ziet dat het ei bovenop ook gaar is.

frittata

Ik gooi nooit iets weg. Okay, héél soms beland er bij mij eens iets in de afvalemmer, maar ik probeer het altijd te voorkomen. Ik voorkom het bijvoorbeeld door een duidelijke weekplanning te maken voordat ik boodschappen doe. Verder zorg ik dat ik mijn restjes gewoon altijd verwerk. Een ideale manier om restjes te verwerken, is door er een frittata van te maken. Bijvoorbeeld zoals deze shoarma frittata. 

Ik heb een hoop dingen standaard in huis. Eieren, aardappelen, kokosmelk, rijst, pasta en kruiden onder andere. Met deze dingen kun je eigenlijk al snel een maaltijd maken. Verschillende groenten te veel gekocht? Verwerk ze eens heel erg simpel in een soep of curry. Worden je tomaten een beetje oud? Die doen het altijd goed in een pastasaus. Champignons? Met alleen wat roomboter, bloem en melk maak je al snel een heerlijke champignonsoep.

Als je melk hebt die in de buurt van de houdbaarheidsdatum komt, zit er niets anders op dan een lading pannenkoeken bakken. Ik vertrouw ook eerder op mijn eigen zintuigen dan op het getalletje op een verpakking. Als een zuivelproduct niet meer goed is, zie en ruik je dat meteen. Met vlees ben ik wel wat voorzichtiger. Maar eigenlijk gaat dat altijd direct in de vriezer zodat ik het pas op de dag zelf eruit haal.

Heel soms doe ik gewoon echt veel te veel boodschappen. Zo gaan we bijvoorbeeld regelmatig naar de markt. Daar hebben ze aanbiedingen als 2 kilo paprika, 3 bloemkolen of bergen spruitjes. Vaak meer dan wij op één avond eten en we eten eigenlijk nooit twee dagen achter elkaar hetzelfde. Met dat soort producten kook ik dan meteen een gerecht, zodat ik het per portie gemakkelijk in kan vriezen.

Als je gerechten in gaat vriezen, let er dan wel op dat het makkelijk in te vriezen is. Ovenschotels, soepen en stoofschotels doen het altijd heel erg goed. Als je een pastasaus maakt, vries dan de pastasaus apart in en kook nog geen pasta. Als je een keer iets makkelijks wilt eten, haal je gewoon één van de maaltijden uit de vriezer. Ik vind het ook altijd handig voor de avonden dat ik niet thuis ben, dan staat er toch eten klaar voor mijn vriend.

Het enige wat soms in de afvalemmer belandt, is brood. Je kunt van oud brood een heerlijke broodpudding maken, maar ik heb het vaak pas door wanneer het brood al beschimmeld is. Tegenwoordig koop ik minder hele broden en eet ik gewoon vaker een afbakbroodje. Die zijn langer te bewaren, nooit teveel en stiekem nog lekkerder ook dan een simpele boterham. Alleen wel wat onhandig als je ’s ochtends met haast je broodtrommel wil vullen. Ook zijn ze natuurlijk minder lekker na een ochtend in je lunchbox.

Denk de volgende keer dat jij op het punt staat even iets langer na voordat je het weggooit in je afvalemmer. Kun je er echt niets meer mee? Alle kleine beetjes helpen.

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.