Makreelsalade

  • Bereidingstijd

    5 minuten

  • Aantal personen

    Twee personen

Ingrediënten

  • 150 gram gerookte makreelfilet
  • 1 kleine rode ui
  • 1 handje verse peterselie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper
  • zout

Instructies

  • Stap 1

    Pluk de makreel in kleinere stukjes. 

  • Stap 2

    Snipper de rode ui en hak de peterselie fijn.

  • Stap 3

    Meng de makreel met de mayonaise, rode ui en peterselie. Breng dit op smaak met peper en zout. 

  • Stap 4

    Serveer de makreelsalade op een broodje. Bijvoorbeeld erg lekker met wat komkommer erbij.

broodjemakreel

Bij het meeste op mijn blog roep ik meteen dat het heerlijk was. Deze heb ik helaas niet eens zelf gegeten, maar mijn vriend verzekerde me dat het wel heel erg lekker was. Proberen jullie deze makreelsalade voor op brood ook een keer?

Mijn vriend is een Katwijker. Daardoor is hij voor mij de grootste visliefhebber en expert die ik ken. Elke keer als ik iets met vis maak, roep ik hem om hulp. En eigenlijk weet hij het meestal ook niet. Toch blijf ik het na 4 jaar nog steeds elke keer proberen. Want ja, hij is toch een Katwijker. 

Heel soms kook ik apart voor ons. Ik weet dat ik hem dan wel blij maak met een stukje vis, maar mijn hoofd staat er dan echt even niet naar. Zo was het met dit broodje ook. Als hij het zelf klaarmaakt, eet hij het alleen met wat mayonaise op een boterham. Ik besloot dat ik daar wel wat lekkerders van kon maken. Daarom maakte ik dit broodje met makreelsalade. Alles is lekkerder met een beetje liefde.

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.