Shakshuka

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 20 minuten

  • Aantal personen

    Twee personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 blikjes tomatenblokjes
  • 3 a 4 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel tijm
  • snuf cayennepeper 
  • verse peterselie en/of koriander

Instructies

  • Stap 1

    Zet een koekenpan op het vuur met een klein beetje olie. Fruit een gesnipperde ui en de twee in reepjes gesneden paprika aan tot ze een beetje kleur krijgen en zacht beginnen te worden. 

  • Stap 2

    Pers de knoflook en fruit doe deze er kort bij, voordat je alle kruiden (paprikapoeder, komijn, cayennepeper en tijm) erbij doet. Vervolgens mag het blik tomatenblokjes er ook in. 

  • Stap 3

    Laat alle groenten kort doorkoken. Maak vervolgens kuiltjes in de saus voor de eieren. Breek een ei in het kuiltje. Doe een deksel op de pan om de eieren in ongeveer 5 minuten gaar te stoven. 

  • Stap 4

    Maak de shakshuka af met wat verse koriander en/of peterselie en serveer met wat vers brood. 

Shakshuka zelf maken is één van die dingen die ik al zolang een keer uit wilde schrijven. Maar om heel eerlijk te zijn heb ik geen vast recept. Ik gooi er vaak gewoon in wat ik over heb. Van champignons, restjes pastasaus of een half blik witte bonen in tomatensaus. Het kan allemaal. Maar dit recept is wel een goede basis en voor mij de meest traditionele versie. 

Ik maakte er deze keer ook een heerlijk volkoren platbrood bij. En dan heb je echt de perfecte lunch, of ontbijt natuurlijk en ook als avondeten is het niet verkeerd. Mijn vriend maakte de opmerking “nu zitten we te lunchen met avondeten” maar oorspronkelijk is het een ontbijt. Maar lekker boeiend, je hoeft er alleen maar trek in te hebben, meer regels zijn er niet. 

Ondanks dat ik het ook in deze coronatijden gewoon erg druk heb op mijn werk, probeer ik in het weekend wel de tijd te maken om wat uitgebreider te koken en zeker gewoon lekker even gezellig samen te lunchen. Een terras zit er niet in, maar met onze net nieuwe prachtige tuin hebben wij eigenlijk helemaal niets te klagen. 

Zeker niet wanneer er ook nog eens zo’n dampende pan met warme shakshuka voor je neus staat.

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.