Sate van tofu

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 10 minuten + marineren 

  • Aantal personen

    Twee personen

Ingrediënten

  • 1 blok tofu (300 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • theelepel citroengraspoeder
  • theelepel gemberpoeder
  • theelepel sambal
  • halve theelepel kaneel
  • 8 eetlepels ketjap

Instructies

  • Stap 1

    Snij de tofu in blokjes. 

  • Stap 2

    Meng alle overige ingrediënten met elkaar en doe de blokjes tofu hier. Laat marineren, ik heb het ongeveer 4 uur laten staan. Draai de blokjes halverwege wel een keer om in de marinade, zodat het in beide kanten kan trekken. 

  • Stap 3

    Rijg de blokjes tofu aan een spiesje. Bij houten spiesjes kun je deze het best eerst voorweken zodat ze minder snel verbranden. 

  • Stap 4

    Bak de sate aan beide kanten tot deze een mooie kleur heeft.

Ik eet sinds begin dit jaar geen vlees meer, en dat gaat helemaal prima. Maar nu het weer warmer begint te worden en we lange en zonnige dagen hebben, moet ik natuurlijk wel wat recepten voor op de barbecue hebben. Deze sate van tofu vond ik in ieder geval al een succes! 

Hoewel ik zeker niet elke avond een vleesvervanger eet, heb ik de afgelopen maanden toch flink wat verschillende soorten geprobeerd. Ik vond ze zeker niet allemaal even lekker. Van tofu had ik eigenlijk zo’n negatief beeld dat ik het niet eens wilde proberen. Maar op deze manier komt tofu zeker nog veel vaker op het menu! 

Het is hierbij wel belangrijk om het niet te vergelijken met de ‘normale’ variant. Het is geen kip en daar hoeft het ook niet op te lijken. Het zijn gewoon heerlijke malse gemarineerde blokjes, perfect met wat chilisaus erbij. 

Op de foto staan ook nog wat champignons met balsamicoazijn en honing, maar die waren helaas een minder groot succes. 

Mocht iemand denken dat onze barbecue heel erg vies is. Dat lijkt maar zo. We hebben een nieuwe barbecue/pizzaoven en deze is van cortenstaal. Bij dat staal is het juist de bedoeling dat het helemaal verroest, en daar is hij nu mee bezig. Ziet er nu wat vreemd uit, maar ik kan niet wachten tot hij helemaal verroest is. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.