Gehaktballetjes met kaas en spek

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 25 minuten

 • Aantal personen

  Ligt eraan waarvoor je het gaat gebruiken, dit werden ongeveer 10 gehaktballetjes.

Ingrediënten

 • 200 gram gehakt (ik gebruikte rundergehakt)
 • 150 gram oude kaas
 • 10 plakjes spek
 • peper
 • zout

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de oude kaas in kleine blokjes.

 • Stap 2

  Meng het gehakt met de kaas en breng met op smaak met peper en zout.

 • Stap 3

  Maak balletjes van het gehakt, ongeveer ter grote van een tafeltennisballetje. Wikkel om elk balletje een plakje spek. Het liefst zodat het het hele balletje bedekt. 

 • Stap 4

  Bak de balletjes op hoog vuur kort aan tot ze een beetje kleur aan alle kanten hebben. Doe ze daarna in de voorverwarmde oven en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar. 

Voor iemand die zo verslaafd is aan gehaktballetjes, staan er eigenlijk nog veel te weinig gehaktballetjes op mijn blog. Ik heb natuurlijk wel de spaghetti met kleine gehaktballetjes en de Zweedse gehaktballetjes, maar ook deze gehaktballetjes met kaas en spek verdienen een plekje. 

Ik maakte ze deze keer voor een avondje tapas samen met mijn vriend, maar ze zijn ook heerlijk op de barbecue (misschien nog wel lekkerder) en het is ook geen straf om ze de volgende dag op een broodje te doen. Terwijl ik dit typ, vind ik het eigenlijk vooral jammer dat er geen gehaktballetjes meer over zijn gebleven. Al zit ik stiekem nog een beetje vol van alle hapjes van gisterenavond. 

Voor mij is zo’n avondje tapas echt genieten. Als avondeten gewoon allemaal verschillende lekkere hapjes, lekker de hele avond rustig eten met een wijntje erbij. Meer heeft een mens toch niet nodig? Voor mij ook nog eens leuk dat ik door zo’n avond ineens 5 recepten heb om uit te werken. 

Soms krijg ik van mensen de vraag of ik elke avond uitgebreid kook voor m’n blog, hoe ik dat voor elkaar krijg. Nou, dat krijg ik natuurlijk helemaal niet voor elkaar. Ook ik heb gewoon een baan, stage en een studie. Maar in het weekend probeer ik vaak wel net iets meer uit te pakken. En de ene keer bak ik wat, maak ik een lekkere lunch of maak ik zoals gisterenavond dus hapjes. 

En zelfs dan, lukt het mij niet altijd om nieuwe blogjes te hebben. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.