Gehaktballetjes met kaas en spek

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 25 minuten

 • Aantal personen

  Ligt eraan waarvoor je het gaat gebruiken, dit werden ongeveer 10 gehaktballetjes.

Ingrediënten

 • 200 gram gehakt 
 • 150 gram oude kaas
 • 10 plakjes spek
 • peper
 • zout

Instructies

 • Stap 1

  Steek de barbecue aan en zorg dat deze goed heet is. Snij de oude kaas in kleine blokjes.

 • Stap 2

  Meng het gehakt met de kaas en breng met op smaak met peper en zout.

 • Stap 3

  Maak balletjes van het gehakt, ongeveer ter grote van een tafeltennisballetje. Wikkel om elk balletje een plakje spek. Bedek hiermee het hele balletje gehakt zodat de kaas er niet uit kan druipen.

 • Stap 4

  Bak de balletjes aan alle kanten. Zorg dat alle kanten een goede kleur hebben en de ballen van binnen volledig gaar zijn. 

Tijd om een oud recept weer af te stoffen. We hebben al heerlijke warme avonden gehad, maar hopelijk komen er nog veel meer aan. Probeer op de volgende zomerse avond deze gehaktballetjes met kaas en spek eens op de barbecue. Vegetarisch ook mogelijk nu er steeds betere alternatieven voor gehakt en spek zijn. Qua spek kan ik de bacon van Vegan Junkstar aanraden. Deze bakt heerlijk krokant en komt het meest in de buurt van het ‘originele’ product. 

Zijn jullie ook altijd zo jaloers wanneer je de barbecue van de buren ruikt, maar zelf gewoon in de keuken staat te koken? Toch steek ik de barbecue zelf eigenlijk te weinig aan. Daar moet echt weer snel verandering in komen. Ik denk al snel dat het ongezond is of dat ik een hele groep aan gasten nodig heb om het leuk te maken. Maar dat is natuurlijk onzin. Je kunt enorm veel gerechten klaarmaken op de barbecue. Op het rooster grill je natuurlijk gemakkelijk groenten of vlees. Maar als je een gietijzeren skillet hebt, dan kun je gemakkelijk alle groenten karameliseren en is zo’n beetje elk ovengerecht een mogelijkheid. Hiermee zijn ook de vegetarische gerechten een stuk makkelijker klaar te maken, deze hebben namelijk soms de neiging om uit elkaar te vallen. 

Wil je een keer extra veel indruk maken op je gasten? Ik leerde laatst over de flambadou. Die kun je gloeiend heet maken, vul je vervolgens met wat vet en dit druip je al vlammend over je gerecht heen. Het moderne flamberen. Lijkt mij erg gaaf!

Maar natuurlijk is een simpele hamburger en een kipsate ook nooit verkeerd. Al zouden de bijgerechten ook wat meer aandacht en liefde mogen krijgen. Een aardappelsalade van zoete aardappel met zure room is bijvoorbeeld heerlijk, een simpele tomatensalade met balsamicoazijn is onovertroffen en probeer ook eens te variëren met een kruidenboter. Maak eens een simpele truffelboter of experimenteer door de boter te roken voordat je deze op smaak brengt met wat zout. Goed stokbrood erbij en de avond kan niet meer stuk. 

Wat gaat er de volgende keer bij jullie op de barbecue?

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.