Wraps met hummus en spinazie

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 5 minuten

 • Aantal personen

  1 personen

Ingrediënten

 • 2 wraps
 • 2 eetlepels hummus
 • handje spinazie
 • kwart van een paprika
 • eetlepel pijnboompitjes

Instructies

 • Stap 1

  Rooster de pijnboompitjes in een droge pan mooi goudbruin. 

 • Stap 2

  Besmeer de wrap met hummus, en beleg deze verder met reepjes van de paprika, spinazie en de pijnboompitjes. 

 • Stap 3

  Rol de wrap strak op. Voor een borrelavondje of high tea kun je hem voor het uitserveren in kleine stukjes snijden. 

 • Stap 4

  Eet je thuis en laat je de wrap heel? Hij is stiekem het allerlekkerste wanneer je hem even kort opbakt zodat de wrap lekker krokant is. 

Ik hou van hummus, ik kan er niets aan doen. Soms kijk ik er zo naar uit, dat ik speciaal daarvoor naar de winkel loop. En ja, je kan hummus ook gemakkelijk zelf maken. Maar stiekem vind ik die uit de winkel erg lekker en dat is nog makkelijker. Ik gebruikte m’n hummus deze keer voor deze wraps met hummus en spinazie. 

Ik wilde m’n vriend blij maken met een avondje hapjes thuis, maar wilde tegelijkertijd niet naar de winkel om hiervoor weer een berg aan eten te halen. Ik ben dus in m’n voorraadkast gedoken om te kijken wat ik nog in huis had, en heb daar toch een paar lekkere hapjes mee op tafel gezet. Ik wil dan wel altijd wat variatie. Dus een warm en een koud gerecht, iets vegetarisch en iets met vlees, als het kan nog lekker iets met kaas. Wat juist de afwisseling en diversiteit maakt zo’n avond leuk. Deze wraps waren een van de hapjes, maar ook als lunch eet ik dit regelmatig. 

Als ik dit als lunch buiten de deur eet, neem ik ze zo mee. Maar als ik ze als lunch eet terwijl ik thuis ben, doe ik de hele wrap kort tussen m’n grill. Dat is stiekem nog lekkerder. Dan heb je een smeuïge hummus en krokante wrap. 

Ik heb toevallig laatst een vriendin voor het eerst kennis laten maken met hummus, en die is nu zó enthousiast dat ze heel haar familie ook aan de hummus probeert te krijgen. Dat is toch tof! 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.