Eiersalade met bieslook

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 15 minuten

 • Aantal personen

  4 broodjes

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • flinke bos bieslook
 • 2 eetlepels mayonaise (Zaanse mayonaise is mijn favoriet hiervoor)
 • 1 theelepel mosterd
 • peper
 • zout

Instructies

 • Stap 1

  Snij de eieren in kleine stukjes. Met een eiersnijder kun je de eieren er eerst recht in doen, en vervolgens overdwars. 

 • Stap 2

  Snij of knip de bieslook fijn.

 • Stap 3

  Meng alle ingrediënten met elkaar. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

 • Stap 4

  Serveer de eiersalade op broodjes.

Sommige dingen maak ik regelmatig klaar, maar staan dan nog niet eens op m’n blog. Voornamelijk omdat het eigenlijk veel te makkelijk is, bedoel, maken we allemaal niet weleens een eiersalade? Maar toch, deze keer wilde ik het recept voor m’n eiersalade met bieslook wel uitschrijven.

Ik heb wel eerder recepten voor een eiersalade gedeeld, zo heb ik een heerlijke eiersalade met Heks’nkaas of eentje met bacon. Maar het is deze simpele versie die ik eigenlijk het meest maak. Gewoon omdat ik dit altijd wel in huis heb. Dit keer kreeg ik net een bestelling binnen van kookexpert.nl. Ik had een mooi broodmes, en enkele producten van OXO. Ik ben namelijk echt een fan van OXO en gelukkig heeft kookexpert dus een heel uitgebreid OXO-assortiment. Ik heb daarvan al een knoflookpers die ik echt perfect vind. Gewoon lekker stevig en fijn in gebruik. Nu heb ik er ook een glaceermes, blikopener en eiersnijder van uitgekozen. 

Ik wilde al heel lang een eiersnijder hebben nadat ik een hele goedkope eens had gesloopt, maar m’n vriend vond het eigenlijk altijd maar onzin. Ik was vooral bang dat ik zo’n ding uit de euroshop direct weer zou slopen. Bij die van OXO heb ik dat een heel stuk minder, het is gewoon allemaal wat steviger. En bijvoorbeeld bij zo’n eiersalade is het wel erg makkelijk. Ik doe het eitje er eerst recht in, en vervolgens nog een keer overdwars. En dan heb ik eigenlijk prima stukjes voor m’n eiersalade zonder moeite. 

Zijn dit dingen die je écht nodig hebt? Nee, het kan ook prima zonder, maar het maakt het stiekem wel een heel stuk makkelijker. De mooie plakjes zijn ook perfect voor foto’s natuurlijk. Daar denk je als foodblogger stiekem ook over na.

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.