bacon eiersalade

Eiersalade met bacon

Eiersalade met baconSoms zijn het juist de simpele dingen die zo lekker zijn. Eieren en bacon zijn natuurlijk een klassieke combinatie, waarom heb ik er dan nooit eerder aan gedacht om bacon door de eiersalade te doen? Ik probeerde het, en het was zo lekker dat ik het gewoon wel moest delen. 

Ik denk dat iedereen wel eens eiersalade heeft gemaakt. Erg simpel maar toch altijd lekker. Maar de volgende keer als je eiersalade wilt maken moet je er eens bacon doorheen gooien. 

Normaal hou ik niet van brood als avondeten. Maar nu had ik er voor de verandering eens zin in! Kan komen door het lekkere broodje dat ik had liggen. Maar als ik dan brood als avondeten eet dan doe ik wel graag net iets meer moeite dan een pot pindakaas opentrekken. 

Het was boodschappen avond, zo’n avond waarop je niet echt tijd hebt om uitgebreid te koken. Hoe doen jullie dat? Soms heb ik al eten klaar voordat we weg gaan, maar vanavond had ik te weinig in huis. Dan is het fijn als je snel iets op tafel kan zetten en op de bank kan ploffen.  Deze eiersalade met bacon is dus perfect. Overigens is die ook perfect om lekker bij wat toast en een borrel te serveren. Of gewoon als lunch of ontbijt. Lekker!


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Eiersalade met bacon
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 5 eieren
 2. 1 sjalotje
 3. 1 el mayonaise
 4. 1 tl Dion mosterd
 5. peterselie
 6. bacon
 7. peper
 8. zout
Instructions
 1. Breng een pan met water aan de kook, kook de eieren in 8 minuten gaar.
 2. Bak de bacon in een pan krokant. Haal ze uit de pan en verbrokkel ze.
 3. Pel de eieren en snij deze in kleine stukjes.
 4. Snipper de sjalot erg fijn.
 5. Meng alle ingrediënten nu in één schaaltje.
 6. Serveer lekker bij brood of toast.
Notes
 1. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
14 antwoorden
 1. Kirsty
  Kirsty zegt:

  Ik heb nog nooit eiersalade gemaakt eigenlijk! Bacon eet ik niet omdat het varkensvlees is en ik daar niet tegen kan, maar misschien dat ik het zonder kan proberen!

  Beantwoorden
 2. Joyce
  Joyce zegt:

  Heerlijk! Ik maak ook zelf weleens eiersalade en doe er ook vrijwel altijd wat bacon door, geeft zo’n lekkere smaak. Mooie foto’s ook trouwens, ziet er heel smakelijk uit! :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.