Appelflappen

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 20 minuten

  • Aantal personen

    10 personen

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 3 a 4 appels
  • 1 ei
  • 50 gram rozijnen
  • 50 ml rum (optioneel)
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel

Instructies

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg alle plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ze ontdooien. Laat de rozijnen in de rum weken.

  • Stap 2

    Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Meng de blokjes appel met een theelepel kaneel en twee eetlepels van de suiker. Doe de rozijnen hier ook bij en meng het goed.

  • Stap 3

    Smeer de randen van het bladerdeeg in met een losgeklopt ei. Leg op elk plakje bladerdeeg een goede eetlepels van de appels. Vouw het bladerdeeg vervolgens diagonaal dicht. Smeer de bovenkant ook in met ei. Meng de rest van de suiker met de kaneel en verdeel dit over de bovenkant van de appelflappen. 

  • Stap 4

    Bak de appelflappen ongeveer 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

appelflap

Soms zijn het juist de simpelste dingen die nooit op mijn blog komen. Maar waarom niet? Waarschijnlijk weten de meeste mensen wel ongeveer hoe het moet, maar ook ik vind het vaak wel fijn om de details nog eens even op te zoeken. Met oud en nieuw ging ik appelflappen maken, perfect moment om ook het recept uit te schrijven. 

Ik vind mezelf geen geweldige kok, maar ik sta toch best wat tijd in de keuken. Ik daag mezelf regelmatig uit met lastige recepten en nieuwe technieken. Ik was dan ook behoorlijk teleurgesteld in mezelf toen deze appelflappen eigenlijk een beetje rommelig werden. Gelukkig zag je daar na het bakken helemaal niets meer van. Maar ik heb dat wel vaker met de simpelste recepten die dan juist fout lijken te gaan. 

Deze appelflappen gingen mee naar mijn moeder. Gewoon omdat het leuk is om niet met lege handen aan te komen. Mijn stiefvader had zelf al een enorme lading oliebollen gehaald. 

Appelflappen zijn zo simpel, maar laten we eerlijk zijn. Er is weinig zo lekker als warme appel met flink wat kaneel in een krokant jasje van bladerdeeg. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.