Spaghetti met boerenkoolpesto

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 25 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 150 gram spaghetti
 • 150 gram boerenkool
 • 50 gram geschaafde amandelen
 • 100 gram oude kaas
 • 2 tenen knoflook
 • scheut goede olijfolie
 • peper
 • zout

Instructies

 • Stap 1

  Breng twee pannen met water aan de kook. Eentje voor de spaghetti, kook deze volgens de gebruiksaanwijzing. En eentje om de boerenkool koken. Kook de boerenkool 10 minuten. Verwarm de oven op 200 graden.

 • Stap 2

  Verdeel de geschaafde amandelen op een bakplaat. Plaats ze in de oven en roer ze elke paar minuten even door elkaar tot ze allemaal mooi goudbruin zijn. Rasp de kaas en doe deze met de amandelen en de knoflook in een foodprocessor. Maal dit fijn. Giet de boerenkool af en voeg deze geleidelijk toe. Blijf steeds mixen. Voeg vervolgens olijfolie toe om er een gladde pesto van te maken. Mocht het te droog blijven, gebruik dan een beetje kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.

 • Stap 3

  Giet de pasta af en meng deze door de pesto heen. Serveer direct.

 • Stap 4

  Lekker met wat extra geroosterde amandelen. Volgens mijn vriend zou een stuk rookworst erbij ook niet misstaan. 

boerenkoolpesto

Spaghetti met een boerenkoolpesto, het klinkt vreemd, maar het is verrassend lekker. Ik had nog een zak verse boerenkool liggen, maar we hadden de dag van te voren al boerenkoolstamppot gegeten. Het werd dus tijd voor iets anders. 

Eigenlijk varieer ik nooit met boerenkool. Ik maak standaard een stamppot. Van mijn vriend moet daar zelfs altijd een stuk rookworst bij. Ik heb zelf liever een goede gehaktbal, dan kan ik namelijk ook een lekkerdere jus maken. En laten we eerlijk zijn, een goede jus is onmisbaar bij boerenkoolstamppot. 

Deze boerenkoolpesto was echt onwijs lekker. Eigenlijk ging eerst alles fout. Ik had pijnboompitten in de oven gedaan om te roosteren, maar had ze veel te lang laten liggen. Ze waren helemaal verbrand. Ik ben terug in mijn voorraadkast gedoken en had gelukkig nog wat amandelschaafsel liggen. Hele amandelen zou lekkerder zijn, maar dit was ook helemaal prima. 

Ik had echt bijna de neiging om eten te bestellen, maar ben erg blij dat ik het niet heb opgegeven na de eerste tegenvaller. Ook bij mij gaat er helaas wel eens iets fout in de keuken, maar met een beetje creativiteit valt het meestal makkelijk op te lossen. 

Voordat ik veel te zweverig begin te worden, laten we beginnen met koken!

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.