Poolse aardappelpannenkoekjes

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 20 minuten

  • Aantal personen

    Twee personen

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappelen 
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • 3 eetlepels bloem
  • peper
  • zout

Instructies

  • Stap 1

    Schil de aardappels en rasp ze op een grove rasp. Rasp de ui in hetzelfde formaat. 

  • Stap 2

    Meng de aardappels en ui met het ei, de bloem en breng dit op smaak met peper en zout.

  • Stap 3

    Verwarm een pan op het vuur met wat olie en roomboter. Maak kleine hoopjes van het mengsel van ongeveer een halve centimeter dik. 

  • Stap 4

    Bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin. Serveer direct. 

aardappelpannenkoekjesAls je op vakantie gaat, is het altijd leuk om souveniertjes mee te nemen. Wij spaarde eerst magneten voor op de koelkast van elke plek waar we waren geweest. Nadat er veel kapot waren gevallen zijn we daarmee gestopt. Voor mij dus geen fysieke souveniertjes. Wat ik wel altijd weer mee naar huis neem, is een een hoop kookinspiratie. Zoals bijvoorbeeld deze Poolse aardappelpannenkoekjes. 

In Warschau bestelde ik dit op de eerste avond. Het was een enorme aardappelpannenkoek. Zacht in het midden met krokante randjes. Ik wist direct dat ik dit thuis ook wilde maken. In alle simpelheid zijn deze Poolse aardappelpannenkoekjes namelijk wel heerlijk. Ik durf zelf geen grote versie te maken. Bang dat ik hem meteen zou breken bij het omkeren. Daarom maar wat kleinere versies, maar zeker niet minder lekker. 

Deze aardappelpannenkoekjes zijn heerlijk met een champignonsaus of een simpele goulash. Vergis je overigens niet, ze zijn erg machtig. Maar dat past dan ook wel bij de Poolse keuken. Het is maar goed dat ik daar niet woon. Met de porties vlees en room die daar normaal zijn, zou ik de deur niet meer uit kunnen komen. Worst, pierogie en smalec, het is allemaal heerlijk. Als je eens besluit om wat lichter te eten en een soepje te nemen, krijg je een enorme schaal met vaak een romige soep en veel brood. Toch, ik ben helemaal gek op die keuken. 

Gelukkig woon ik in Rotterdam. Er zit hier een Poolse supermarkt op de hoek. Ik kom dus zeker niets tekort. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.