Slasoep

soepsla

Ja, ik weet wat jullie denken. Soep van sla? Mijn vorige stiefvader maakte slasoep vroeger soms. Hij maakte het met een lading Boursin erin. Stiekem was dat altijd erg lekker, maar met Boursin krijg je natuurlijk alles lekker. Dan kun je het beter Boursin-soep noemen. 

Laatst was ik bij een bloggers workshop waar we ook eten kregen. Onder andere een slasoep. Hij smaakte een klein beetje naar boerenkool, maar was wel erg lekker. Toen wist ik dat ik echt eens zelf slasoep moest gaan maken. Daarbij is het ook nog eens een ideale manier om restjes sla op te maken. 

Misschien is het een probleem alleen herkenbaar voor foodbloggers, maar ik wil nog wel eens een krop sla of een zakje sla kopen alleen omdat ik een paar plukjes op een broodje wil hebben. Een klein beetje groen maakt de foto vaak zoveel smakelijker. Maar vervolgens blijft het vaak liggen. Zeker als ik 3 verschillende soorten haal en overal de mooiste bladeren uithaal. Dan blijf je nog zitten met de harde kern van een krop ijsberg sla, nooit lekker, toch? 

Eigenlijk kom ik sowieso vaak bij soep uit wanneer ik restjes groenten heb. En meestal eet ik dat dan gewoon als lunch. Soep is namelijk echt één van de makkelijkste dingen om te maken. Binnen een half uur kun je van bijna elke groenten wel een heerlijke soep maken. Dat je te weinig tijd hebt is dus ook nooit een excuus om te weinig groenten te eten. 

Maar deze soep is dus zonder Boursin toch heerlijke romig. Ik maakte de soep nog af met wat verbrokkelde zachte geitenkaas, maar eigenlijk had de soep dat helemaal niet nodig. Het is een tik van mij dat ik vaak nog iets over de soep wil verdelen. Voornamelijk voor de looks. Maar soms moet ik dus maar accepteren dat het helemaal niet nodig is. 

Slasoep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 krop ijsbergsla
 2. 1 klop sla
 3. 150 gram rucola
 4. 1 ui
 5. 200 ml crème fraîche
 6. 3 tenen knoflook
 7. 1,5 liter bouillon
 8. 1 a 2 aardappelen
 9. peper
 10. zout
Instructions
 1. Snipper de ui en fruit deze aan met een klein beetje olie.
 2. Pers de knoflook en doe deze bij de ui.
 3. Snijd de verschillende soorten sla in stukken.
 4. Smoor de salade bij de ui, blus af met de bouillon.
 5. De salade moet net onder water staan.
 6. Snij de aardappel in hele kleine blokjes en doe deze ook in de pan.
 7. Kook alles in 20 minuten helemaal gaar.
 8. Pureer de soep helemaal fijn met de staafmixer.
 9. Maak de soep af met de crème fraîche.
 10. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Notes
 1. Gooi er elke soort sla in die je hebt liggen. Spinazie of boerenkool zou ook prima kunnen.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.