Mediterrane hamburgers

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 15 minuten

  • Aantal burgers

    Vier burgers

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 15 olijven
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper en zout

Instructies

  • Stap 1

    Snij de knoflook, zongedroogde tomaten, olijven en Parmezaanse kaas fijn. 

  • Stap 2

    Meng het gehakt met de fijngesneden ingrediënten. Kneed dit samen met een ei, paneermeel en peper en zout goed door elkaar. 

  • Stap 3

    Vorm vier stevige burgers van je mengsel. 

  • Stap 4

    Bak de burgers goed heet in enkele minuten krokant. Een klein beetje rood van binnen is wel lekker. 

Deze mediterrane hamburgers van de bbq brengen mij weer terug naar mijn vakantie. Dat is namelijk ook waar ik ze at. Bij een vakantiehuisje, aan het zwembad zo direct van de barbecue. 

Ik ben gek op barbecueën. Ik ben dan ook zo’n gek die een eigen barbecue meeneemt naar een vakantiehuisje. Thuis heb ik een prachtige barbecue/pizzaoven staan als paradepaardje in de tuin. Ik hou ervan. Het vuur, de hitte en de smaak. Toch ben ik er, ondanks de liefde voor barbecueën, niet heel erg goed in. Ik heb geen moeite met een lekkere marinade voor een sateetje en ik draai een prima hamburgertje in elkaar. Het komt ook echt prima gebakken van het vuur af, maar met de grotere stukken vlees low en slow bereiden, blijf ik toch moeite houden. Misschien zou ik eens een goede BBQ workshop moeten volgen. 

Wat ik ook heel graag wil leren is om echt lekkere pizza’s te bakken. Binnenkort mijn nieuwe pizzaoven maar eens voor het eerst gebruiken. Zodra ik dat goed onder de knie heb, deel ik natuurlijk mijn tips en tricks. Ik heb me er al een hoop over ingelezen, en een goede bodem blijft toch lastig. In de oven krijg je sowieso niet hetzelfde resultaat als bij de pizzeria, hopelijk van de barbecue wel. 

Voor een pizza is het van belang dat de barbecue goed heet blijft. De meeste normale barbecues zijn daar niet helemaal geschikt voor. Al heb je wel pizzastenen speciaal voor op je barbecue. Voor een echt goed resultaat heb je een echte pizzaoven of een kamado barbecue nodig. Voor wat inspiratie kun je bij BBQ shop The Fire Station in Brabant kijken. 

Een grote winterbarbecue staat ook nog op mijn lijstje. Gerechten die lang op moeten staan, zodat je er niet de hele tijd bij hoeft te blijven. En vervolgens gewoon de warme schalen met eten binnen op tafel zetten. Ik eet op het moment even geen vlees, dit recept is nog van mijn vorige vakantie. Maar ook met groenten kun je zoveel lekkere dingen op de barbecue maken. Alleen al met zoiets simpels als een gepofte aardappel of een gegrilde maïskolf maak je mij gelukkig. 

Kijk jij ook alweer uit naar de zomer? Of steek jij zelfs in de winter je barbecue aan? 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.