Broodkruim voor over de pasta

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 15 minuten

 • Aantal personen

  Vier personen

Ingrediënten

 • 1 afbak pistoletje
 • 30 gram pijnboompitjes
 • 1 teen knoflook
 • bosje peterselie
 • zout

Instructies

 • Stap 1

  Doe het pistoletje in een keukenmachine en hak deze helemaal fijn. Voeg de peterselie en pijnboompitjes op het eind toe om ook even te malen. 

 • Stap 2

  Verwarm in een pan wat olie, en bak het broodkruim helemaal goudbruin. 

 • Stap 3

  Pers de knoflook en doe deze op het laatste moment erbij om kort mee te bakken. De knoflook kan verbranden als je deze vanaf het begin meebakt. 

 • Stap 4

  Serveer je broodkruim naast een pasta om als topping te gebruiken. Dit past vooral goed bij tomatensauzen. 

Broodkruim voor over de pasta heb ik een keer op televisie voorbij zien komen, en eigenlijk is dat me altijd bijgebleven. Hoewel ik een echte kaasliefhebber ben, leek dit me ook meteen geweldig. Nu was het moment eindelijk daar, ik had namelijk geen kaas in huis dus besloot eindelijk dit broodkruim te maken. 

Nu ik dit eenmaal heb gemaakt, weet ik zeker dat dit nog veel vaker bij ons op tafel zal staan. Het is superkrokant en enorm smaakvol. Bij een pasta met meer saus wil je misschien kaas, maar bij deze simpele kaas met worst was dit een geweldige aanvulling. Ook lijkt dit me erg lekker bij een simpele kaas- of truffelsaus. 

Je zou in dit broodkruim met de kruiden kunnen afwisselen. Ik heb het heel simpel gehouden met knoflook, peterselie en pijnboompitjes. Je zou ook basilicum of rozemarijn kunnen proberen, met andere noten of zaden. Zorg ook dat je het broodkruim er overheen strooit, en vervolgens niet heel fanatiek gaat roeren in een te natte saus. Dan blijft het natuurlijk niet lang krokant, terwijl dat juist is wat dit zo lekker maakt. 

Ik ben erg blij dat ik dit eindelijk heb geprobeerd. Hopelijk heb ik jullie hiermee overtuigd om dit ook een keer te maken. 

 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.