Probeer je zoveel mogelijk te besparen in je huishouden? Dat is slim! Ook koffie kun je thuis zo goedkoop mogelijk drinken. Alle beetjes helpen immers mee. Ben je benieuwd hoe je dat aanpakt? Lees dan gauw verder.

Minder koffie buiten de deur drinken

Allereerst willen we het even hebben over de trend om buiten de deur koffie te halen. Met name als je in de stad woont met een koffiezaakje om de hoek, is dit natuurlijk verleidelijk. Maar al die kopjes koffie in de horeca vormen samen een flinke uitgave. Zeker als je dit vaak doet. Zet liever thuis koffie! Als je voor goede koffie kiest, smaakt dat net zo lekker. Gebruik bijvoorbeeld goede koffiecups, zodat het zetten van een kopje koffie ook nog eens heel eenvoudig is. Of denk juist aan verse koffiebonen, om van een uitmuntende smaakbeleving te genieten.

Voordelig koffie kopen

Goed, thuis koffie maken is dus het uitgangspunt. Waar kun je rekening mee houden als je het in huis haalt? Sla koffiebonen voordelig in! Ga voor een goedkoop merk. Of ga op zoek naar koffievoordeel.nl, om te kunnen besparen. Zo hoef je niet in te leveren op smaak, maar kun je gewoon koffie van je favoriete merk blijven drinken. Het grote voordeel is dat je koffie relatief lang kunt bewaren, wat dus maakt dat je vrij grote hoeveelheden kunt inslaan. Grotere verpakkingen zijn vaak goedkoper dan kleinere verpakkingen: maak er een gewoonte van om deze te kopen.

Koffie online kopen

Je koopt koffie wellicht altijd in de supermarkt. Maar let juist ook eens op online aanbiedingen voor koffie! Vaak ligt de prijs online nog een stukje lager, met name als je de juiste acties afwacht. Het maakt het eenvoudiger om direct veel koffie in huis te halen: je hoeft het immers niet mee naar huis te slepen, maar het wordt gewoon bij je thuis gebracht.

Filterkoffie drinken

Welk type koffie is nu het goedkoopst? Ook hier kun je je keuze op baseren. Over het algemeen is filterkoffie het goedkoopst, omdat je hier grote hoeveelheden mee kunt zetten voor een lage prijs. Het is een reden om weer voor een old school filterkoffiezetapparaat te gaan! Je kunt hier direct een grote pot koffie mee zetten, dat is toch ook wel handig. Maar ook één of twee kopjes koffie kunnen worden bereid op deze manier.

Oploskoffie drinken

Je verwacht het misschien niet, maar toch is het zo: oploskoffie is een van de goedkoopste koffiesoorten om te drinken! Eenvoudig is het ook nog eens. Je hoeft immers alleen een zakje in een beker te gooien, met wat heet water erbij. Zakjes met oploskoffie blijven lang goed, dus kun je tevens in bulk inkopen. Onderweg zijn ze ook nog eens praktisch, op vakantie bijvoorbeeld.

Gebruik geen extra’s

Toevoegingen zoals koffiemelk, suiker of zoetjes maken je kopje koffie duurder. Ook hier kun je natuurlijk op besparen. Leer het aan om de koffie zwart te drinken: dit is toch wel de goedkoopste wijze!

Lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.