Lekkere hapjes

 • Bereidingstijd

  Meteen serveren

 • Aantal personen

  Afhankelijk van je bestelling

Ingrediënten

 • 5 broden 2 vissen catering

Instructies

 • Stap 1

  Nodig je vrienden uit.

 • Stap 2

  Neemt contact op met de catering.

 • Stap 3

  Ontspan!

 

Binnenkort een feestje? Zorg voor originele hapjes! 

Nederlanders staan als het gaat om de hapjes die zij serveren tijdens verjaardagen en feestjes op zijn zachtst gezegd niet bekend als bijster origineel. De plakjes kaas en worst, aangevuld met stukjes komkommer, blijven ons maar achtervolgen. 

Doe maar gewoon… 

Nederlanders staan bekend als het volk waarbij ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ misschien wel de meest kenmerkende uitspraak is. Alhoewel we een behoorlijk tolerant landje zijn, kennen we ook een hoop ongeschreven regels die ook nog eens per familie of sociale cirkel kunnen verschillen. 

Verjaardagen, die vieren we bij voorkeur in een kring. Wanneer je binnenkomt feliciteer je de jarige, gevolgd door alle andere visite, en zoek je een plekje in de cirkel. Waar je zit, daar zit je, halverwege het feestje op een stoel gaan zitten die toevallig even vrij is doordat iemand naar het toilet is, wordt niet gewaardeerd. Je gaat toch niet op iemand anders zijn plekje zitten? Doe even gewoon! 

Ook als het om hapjes en drankjes gaat geldt op veel verjaardagen dat we ‘gewoon’ doen wat we al die jaren al gewend zijn. Eerst is er een stukje taart, bij de volgende ronde drankjes komen de plakjes worst en kaas op tafel. Komkommertje erbij, radijsje misschien, en wellicht wat zoutjes, en dat was het wel.  

Als dit de manier is waarop binnen jouw familie al zo lang je het je kan herinneren verjaardagen worden gevierd, is de kans groot dat jij deze ook hebt overgenomen. Misschien wil je wel iets anders maar ja, dan ben je weer die uitslover waar nog weken over gepraat gaat worden. ‘Zag je wat zij op tafel had staan? Waarom niet gewoon kaas en worst?’. 

Gooi het roer gewoon eens om 

Gewoontes zijn er om in ere te houden, maar ook om soms eens even flink aan te pakken. Wil jij wel eens andere hapjes op tafel zetten tijdens een feestje of verjaardag? Doe dat dan gewoon! Een bijzondere gebeurtenis, dus misschien niet de standaard verjaardag, is daarvoor de beste gelegenheid. Nodig alles en iedereen uit, maak er een mooi feest van, en laat zien hoe het ook kan. 

Om te voorkomen dat je de hele avond in de keuken doorbrengt, kun je ook best hulp inschakelen van een cateringbedrijf. Zij nemen je niet alleen het werk uit handen, ze hebben ook nog eens originele ideeën. Wat dacht je bijvoorbeeld van barbecue catering, ideaal voor een zomers tuinfeest. Wil je het wat klassieker, dan is Italiaanse catering ook een goede optie. Dat is ook kaas en worst, maar dan net een beetje anders! 

 

Let’s get social

Deel jouw foto’s op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.