Basisrecept havermout

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 2 minuten

 • Aantal personen

  1 persoon

Ingrediënten

 • 30 gram havermout
 • 200 ml (rijst- /amandel- /soya-) melk

 

 

Instructies

 • Stap 1

  Doe de havermout samen met de melk in een kleine pan.

 • Stap 2

  Kook alles zachtjes tot je merkt dat de havermout dikker begint te worden. Ik vind de dikte van vla het lekkerste. 

 • Stap 3

  Optioneel: breng de havermout op smaak met een beetje honing.

 • Stap 4

  Maak je havermout af met je favoriete toppings. Ik gebruik vaak plakjes banaan met een beetje pure chocolade. Blauwe bessen of noten zijn ook erg lekker. 

Ik zag Graze al regelmatig voorbij komen op Facebook, gezonde snacks gewoon in je brievenbus. Dat klinkt perfect. Het nieuwe jaar beginnen veel mensen weer met goede voornemens, ik ga nog even door met die van vorig jaar. Gezonder eten, met als doel om wat kilo’s te verliezen. 

Om jullie daar ook bij te helpen, mag ik van Graze een kortingscode met jullie delen. Gezond snacken met 50% korting, dat willen we toch allemaal? Met de code “SEASON” krijg je 50% korting: https://nl.graze.com en kun je de box voor maar 3 euro proberen. 

Bij mij is het gezond eten de afgelopen maanden al erg goed gegaan, maar de snacks blijven altijd lastig. Wat kun je wel eten? En hoeveel moet je daar dan van eten? Ik ben daarom op het moment gek van portieverpakkingen. Je trekt toch minder snel een tweede verpakking open. Snacken, maar met mate. Ik heb voor amandelen bijvoorbeeld dressingbakjes gekocht, daar past precies een normale portie amandelen in. Maar wel een beetje eentonig. Daarom is het zo leuk om gewoon vier verschillende snacks in je brievenbus te krijgen. Daar hoef je niet over na te denken en kun je toch wat variëren in de dingen die je mee naar je werkt neemt. Altijd handig, zeker als dat ervoor zorgt dat je iets gezonds te snacken hebt, en niet na kantoor nog langs de snackbar loopt.

Ik ben natuurlijk geen voedingsdeskundige, maar dit zijn dingen die mij de afgelopen maanden hebben geholpen. Sommige mensen vinden het fijn om juist minder eetmomenten te hebben, maar ik merk dat het mij juist heel erg helpt om wel regelmatig maar kleinere maaltijden te eten. Zoek dus vooral naar een manier die voor jou goed werkt. 

Mocht het voor jou ook het best werken om regelmatig iets te eten, kijk dan eens bij Graze: https://nl.graze.com. Je kunt je favoriete items los kopen  (ik vond de chili en lime noten geweldig). Maar als je niet kunt kiezen, dan kun je ook gewoon een box nemen en een combinatie van snacks proberen. Je hebt bij Graze keuze uit hartig, zoet, en proteine. Als je niet kunt kiezen, neem je gewoon de variatie box. De zoete snacks zijn ook erg gemakkelijk om in je havermout (recept op deze pagina) of over een bakje yoghurt te doen. 

Probeer Graze eens voor 3 euro. Met de code “SEASON” krijg je 50% korting: https://nl.graze.com.

Als jullie nog tips voor gezonde snacks hebben, hoor ik het graag. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.