Tomatentartaar

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 15 minuten

  • Aantal personen

    Twee personen

Ingrediënten

  • 6 romatomaten
  • 1 sjalot
  • 4/5 van die mini augurkjes
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • peper
  • zout
  • verse peterselie
  • 2 eieren (optioneel)

Instructies

  • Stap 1

    Je begint met het ontvellen van de tomaten. Breng een pan water aan de kook, doe de tomaten er in zodra het water kookt. Laat een minuut koken zodat het velletje loskomt. Haal de tomaten uit het water en laat ze even afkoelen. 

  • Stap 2

    Snipper de sjalot, augurkjes en een klein handje peterselie fijn. Meng dit met de balsamicoazijn, peper en zout. 

  • Stap 3

    Trek de velletjes van de tomaten af. Haal het kroontje er ook af en snij de tomaten vervolgens in kleine stukjes. Niet teveel hakken! Doe de tomaten bij alle andere ingrediënten en meng dit goed door zodra je wil gaan serveren. Ik had nog een half uurtje, dus heb de tomaten toen even in een zeef laten zitten om extra vocht eruit te laten gaan.

  • Stap 4

    Serveer de tomatentartaar met een serveerring netjes op een bord. Maak optioneel af met een spiegelei en extra peterselie. 

Als je niet lekker uiteten kan, dan haal je het lekkere eten maar in huis. Dat deed ik vandaag met deze heerlijke tomatentartaar als lunch. Overigens ook erg lekker om als voorgerecht te serveren. 

Ik was vroeger gek op échte tartaar, dat is dit natuurlijk niet. Dat moet je ook niet verwachten qua smaak of structuur. Op die manier is dit ook zeker geen alternatief als je, net als ik, gestopt bent met het eten van vlees. Maar dit is wel een alternatief qua uiterlijk als andere mensen tartaar eten dat jij ook gewoon mee kunt eten. Daarbij is het gewoon een heerlijk en fris klein gerechtje.

Het ziet er luxe uit, maar je gebruikt eigenlijk hele simpele ingrediënten. Ondanks dat ik meestal niet de moeite neem om mijn eten mooi op te maken, smaakt alles wel beter als het er ook mooi uitziet. 

Ik hoop weer wat vaker recepten te delen. Ik was een beetje gestopt met nieuwe recepten koken, maar misschien is dit wel een goede hobby om weer op te pakken nu we toch binnen moeten blijven. Als het nog net iets warmer begint te worden, kunnen we straks ook weer lekker uitgebreid lunchen in de tuin. Klaar met de donkere maanden die we hebben gehad. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.