Vegetarische foe yong hai

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 25 minuten

  • Aantal personen

    Vier personen

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • half kopje diepvries erwten
  • prei
  • 250 gram champignons
  • 1 dikke wortel
  • 1 ui
  • 4 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels chilisaus
  • mespunt gemberpoeder
  • theelepel suiker
  • 200 ml water
  • allesbinder

Instructies

  • Stap 1

    Schaaf de wortel in dunne plakjes en kook deze samen met de erwten enkele minuten. Snij ondertussen de champignons en prei in plakjes. Bak deze tot ze zacht zijn. Haal alles van het vuur en hou even apart. 

  • Stap 2

    Maak de saus door het uitje te fruiten totdat deze zacht is. Voeg het gemberpoeder, de suiker, ketchup, chilisaus, suiker en het water toe. Laat dit even opwarmen en voeg vervolgens de allesbinder toe om er een licht gebonden saus van te maken. 

  • Stap 3

    Klop 8 eieren los. Doe de groenten in een grote warme koekenpan en verdeel het ei hierover. Laat dit rustig stollen. Verdeel de omelet in kwarten en draai deze voorzichtig om zodat ze helemaal gaar kunnen bakken. 

  • Stap 4

    Doe de delen omelet nu in een serveerschaal en doe tussen elke laag de eerder gemaakte saus. 

Foe yong hai

Het basisrecept foe yong hai is eigenlijk altijd vegetarisch, maar ik kende eigenlijk alleen de variant met kip of garnalen. Nou, in deze vegetarische foe yong hai mis je die echt helemaal niet. We eten het eigenlijk te weinig, maar het is elke keer weer een enorm succes. 

Niet te hard gaan juichen, gisteren stond er nog gewoon een kant en klare quiche op tafel, maar ik krijg langzaam weer een beetje zin om te koken. Het vanuit huis werken, helpt daar ook zeker aan mee. En vervolgens heerlijk even in de tuin kunnen zitten maakt het natuurlijk alleen maar mooier. 

Ik heb al eerder een recept gedeeld voor foe yong hai, en ondanks dat het allemaal vast niet traditioneel is, is het hier wel altijd een succes. Simpel met spullen die ik vaak wel in huis heb. Ik gebruik nu deze groenten, maar er toevallig nog iets op moet, kan het er eigenlijk altijd wel in. Ik heb hierdoor weer helemaal zin om een keer een vegetarische rijsttafel te gaan maken. Met lekkere sambal eieren en zoetzure komkommer. Al is dat natuurlijk wel wat leuker als je met meer mensen kunt eten. 

Mag ik mezelf trouwens even een compliment geven. Ik heb dit schaaltje zelf versierd. Ik heb van mijn schoonzus porseleinverf gekregen en daarmee kun je dus heerlijk kliederen op alles. Echt leuk om op die manier voor oude dingen toch weer iets leuks te maken. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.