foe yong hai

Foe yong hai zelf maken

Foe yong hai zelf makenEr is nog geen naam afgesproken voor dit event, maar ik kon niet langer wachten en wilde dit recept graag delen. We mochten weer koken van iemand anders blog, dit keer vanuit een andere groep dan de normale foodblogswap. Ik mocht van het blog van één van mijn grote voorbeelden koken. Ik ben nog maar een beginner vooral in de wereld van verschillende keukens en kruiden. Zij is mijn ogen echt de koningin der kruiden, maakt prachtige foto’s en doordat ze recepten stapsgewijs inclusief foto’s plaatst maakt ze onbekende keukens voor iedereen ineens erg toegankelijk.

Ik heb best wat volgers die nog niet heel erg lang koken en dan kan ik je haar blog blog echt aanraden als je toch eens wat origineels op tafel wilt zetten.

Ik vond het lastig om te kiezen wat ik zou gaan maken en ik zal zeker nog eens iets uitzoeken. Ik besloot voor nu deze foe yong hai te maken, past binnen mijn dieet en is iets waarvan ik weet dat ik mijn vriend een enorm plezier doe. Ik kan je vertellen, dit is echt veel lekkerder dan die bij de Hollandse afhaal chinees.

 

Foe yong hai zelf maken

Wat heb je nodig:

 • 1 kipfilet
 • 1 prei
 • 1 ui
 • 2 wortels
 • 8 eieren
 • 4 eetlepels ketchup
 • 2 eetlepels sweet chili saus
 • 1 eetlepel maizena (opgelost in een beetje water)
 • mespuntje gemalen gember (poeder)
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 eetlepel suiker
 • peper
 • zout
 • 250 ml water

Om te beginnen gaan we eerst de groenten en de kip even kort pocheren. Snij de prei in kleine ringetjes, snij 3 kwart van de uit in kwart ringetjes het laatste beetje ui kun je helemaal fijn snipperen voor de saus straks. Van de wortel maak ik met een kaasschaaf mooie dunne plakken en als laatst snij ik de kip ook in kleine reepjes.

Zet een pan met water op en wanneer het water kookt kun je alle ingrediënten even kort 2 minuten koken. Lek het uit in een vergiet en spoel met koud water. Laat dit verder uitlekken terwijl je de saus maakt.

Fruit het fijngesnipperde uitje aan in een pan. Wanneer deze glazig is kun je de ketchup en het water toevoegen. Doe hier vervolgens de gember, suiker, sweet chili saus en het citroensap bij en laat dit even enkele minuten intrekken.

Doe hier nu het maizena dat je in een beetje water hebt opgelost bij en roer dit goed door. Nu zul je gaan zien dat je een mooie dikkere saus krijg. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Nu is het tijd om een mooie omelet te bakken. Pak een grote koekenpan en smeer deze in met een klein beetje olie. Laat deze vast warm worden terwijl jij alle eieren goed los klopt.

Doe de groenten, kip en de eieren in de pan. Laat rustig een beetje bakken en wanneer je merkt dat het ei aan de onderkant begint te stollen roer je het zachtjes een beetje door zodat er weer rauw ei op de bodem kan garen. Blijf zo door gaan tot het meeste vloeibare weg is, zet het vuur vervolgens iets zachter en laat het ei even rustig doorbakken. Draai het nu voorzichtig om, mocht je één of andere gave hebben dat je zo’n groot en zwaar ei in één keer kan omdraaien moet je het vooral doen. Zelf draai ik het gewoon in delen om. Laat de andere kant ook even mooi bakken.

Pak een schaal en leg hierin een stuk omelet. Bedek dit met een laagje saus voordat je er nog een stuk ei overheen doet. Maak het zo af tot alles op is.

Smakelijk en bedankt Kayotic Kitchen!

With love,

Foe yong hai zelf maken

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

11 antwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   De kip snij je in dunne reepjes en pocheer je vervolgens samen met de prei gaar. Met de rest van de groenten bak je de kip vervolgens met de omelet mee. Succes!

   Beantwoorden
 1. Wieneke
  Wieneke zegt:

  Hai! (haha)
  Vandaag heb ik Foe Yong Hai gemaakt met een iets aangepast recept voor de sauce (ivm mijn dieet) en het was goddelijk! Dus bedankt daarvoor :) Daarbij stuur ik deze reactie, omdat ik mijn Foe Yong Hai IN EEN KEER heb weten om te draaien!!! wohhh

  Mijn tip: behoorlijk veel olie in de pan, en dan een groot bord op de pan zetten, in zn geheel omdraaien, en terugschuiven. Hoop dat dit anderen ook verder helpt :)

  Beantwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Wij hebben dit met twee gegeten, maar wij hadden geen andere bijgerechten. :) Bij een rijsttafel kun je dit natuurlijk met meer mensen delen.

   Beantwoorden
 2. E.Bouma-Teljeur
  E.Bouma-Teljeur zegt:

  het was wel lekker, maar het is nog lekkerder als je er op je bord zoete ketjap bij doet.
  verder deed ik er rijst bij.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.