appel kruimel cheesecake

Appel kruimel cheesecake

appelkruimelcheesecake

Op Instagram was er een appeltaart wedstrijd. Wie bakt er de mooiste appeltaart? Altijd leuk om mee te doen, een appeltaart is natuurlijk sowieso lekker. Maar ik had geen zin in de traditionele appeltaart, die kennen we allemaal ondertussen wel. Daarom bedacht ik deze appel kruimel cheesecake. Een echte aanrader! 

Cheesecake is echt favoriet hier, ik heb er ondertussen al enorm veel verschillende soorten gemaakt. Zeker met de cheesecake die je niet hoeft te bakken kun je gemakkelijk variëren. Met Oreo’s, stroopwafel of heerlijk vers fruit. Misschien wel de makkelijkste taart die je kunt maken, maar toch altijd weer een succes. 

In deze appel kruimel cheesecake combineer ik heerlijke cheesecake, zoete appel en een krokant kruimeldeeg. Ik was niet van plan om zelf ook een stukje te eten, maar eenmaal aangesneden voor de foto kon ik er niet vanaf blijven. Had mijn vriend één stuk minder om mee te nemen naar zijn werk. En erger nog, hij kwam ook echt te kort. Dan voel ik me toch altijd een beetje schuldig. 

Gelukkig viel de cheesecake wel erg in de smaak bij de collega’s die wel een stuk hadden kunnen bemachtigen. Blijft toch altijd weer leuk om dat te horen. Voor mij een win-win situatie. Ik kan lekker bakken, andere mensen vinden het lekker om te eten en ik kan het recept met jullie delen. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Appel kruimel cheesecake
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 600 gram roomkaas
  2. 200 gram crème fraîche
  3. 4 eieren
  4. 3 appels
  5. 1 vanille stokje
  6. 200 gram witte basterd suiker
  7. 3 eetlepels kristal suiker
  8. 2 theelepels kaneel
  9. 200 gram speculaasjes
  10. 100 gram bloem
  11. 150 gram roomboter
  12. handje geschaafde amandelen
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe 100 gram bloem, 50 gram roomboter en 50 gram suiker bij elkaar.
  3. Wrijf dit tot een kruimelig deeg en zet dit apart.
  4. Sla de speculaasjes kapot, bekleed de springvorm met een bakpapiertje.
  5. Smelt de rest van de roomboter (100 gram).
  6. Meng de koekkruimels met de gesmolten roomboter, duw dit in de bodem van de springvorm goed aan.
  7. Roer de roomkaas los met de suiker, roer hier vervolgens de crème fraîche doorheen.
  8. Haal de merg uit het vanille stokje, doe dit samen met de suiker bij de roomkaas.
  9. Roer vervolgens één voor één de eieren hier doorheen.
  10. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
  11. Breng de appel op smaak met de suiker en kaneel.
  12. De koek bodem zit al in de springvorm, giet het roomkaas mengsel hierover.
  13. Verdeel de appels over de roomkaas.
  14. Doe nu het kruimeldeeg over de appels, maak de taart af met de geschaafde amandelen.
  15. Plaats de taart voor 1.5 uur in de oven.
  16. Laat hierna helemaal afkoelen.
Notes
  1. Een heerlijke combinatie van appeltaart en cheesecake!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
13 antwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Ha! Je hebt gewoon helemaal gelijk, ik wist dat ik iets vergeten was. Hij moet 1.5 uur in de oven, ik heb het meteen even aangepast.

      Beantwoorden
  1. sylvia
    sylvia zegt:

    ziet er erg lekker uit
    bij stap 2: 50gr suiker is dat witte basterd
    bij stap7:hoeveel suiker(witte basterd)
    bij stap 8: hoeveel suiker(witte basterd)

    Beantwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Hi. Het staat er misschien een beetje onhandig. Maar je hebt in totaal 200 gram witte basterdsuiker. Daarvan gebruik je 50 gram voor het deeg. De andere 150 gram door je door de roomkaas. Stap 8 is diezelfde 150 gram suiker, waar je het merg van het vanille stokje bij moet doen. Uiteindelijk meng je dus 600 gram roomkaas, 200 gram creme crème fraîche, 150 gram witte basterdsuiker en 4 eieren voor de vulling.

      Beantwoorden
  2. Trijntje
    Trijntje zegt:

    Hoi Mirne,
    Dit klinkt heerlijk! Heb gisteren een soortgelijke taart gemaakt, maar die was erg zoet. Voor vrijdag ga ik nog weer een taart maken en dan wil ik jouw recept proberen (ws. wel iets meer appel en misschien digestive van AH ipv speculaasjes). Maar nog even een vraagje: kan ik ook 185gr basterdsuiker + 1 zakje vanillesuiker gebruiken ipv 200 gr. basterdsuiker en vanillemerg?
    Groetjes Trijntje

    Beantwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Hallo Trijntje. Dat moet zeker lukken. Ik ben zelf altijd fan van vanillestokjes, maar vanillesuiker kan hierin ook. :)

      Beantwoorden
  3. sabrina
    sabrina zegt:

    Als wij op het werk iets stuk maken (wat op een paardenbedrijf nog weleens voorkomt) dan moeten we een appeltaart maken. Nu ben ik meer een cheesecake persoon dus deze combinatie kwam super uit! Hij staat nu in de oven en morgen neem ik hem mee naar het werk :-)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *