Gnocchi met gehakt ragout
Dit keer is het thema van foodblog event “verbinding”. Een breed onderwerp, je kunt verschillende keukens verbinden maar ook eten zelf kan verbinden. Eten om te delen of eten dat een speciale herinnering heeft. Er is geen verbinding zo sterk als de band tussen mij en mijn moeder. Maar ondanks dat delen wij de hobby van het koken niet. Wat we wel delen is een liefde om te eten.
Wij aten vroeger vaak gewoon aardappel, groenten en vlees. En mijn moeder maak je vooral blij met erwtjes en worteltjes uit een potje. Niet mijn favoriete eten. Maar waar ik wel helemaal gek op was en nog steeds ben, is de jus die mijn moeder maakte. Haar geheime ingrediënt is ketjap. Niemand kan beter jus maken dan mijn moeder.
Maar ik wil een betere verbinding leggen tussen het eten van mijn moeder en eten waar ik gek op ben. Nog steeds aardappel, groenten, vlees en haar magische jus. Maar dan net even in een ander jasje.
Als je mij blij wilt maken moet je mij pasta geven. Pasta in elke soort en maat, ik kan er enorm van genieten. Het was dus al snel duidelijk dat ik van mijn moeders klassieker een pasta gerecht moest maken. Natuurlijk kom je dan op gnocchi uit. De gehakt ragout was een eerdere toevallige ontdekking. Ik wilde grote gehaktballen maken maar die vielen helemaal uit elkaar, daar maakte ik toen voor het eerst een ragout van en dat was heerlijk!
Zo is er dus een nieuwe gerecht geboren. Ons recept. Gnocchi met gehakt ragout.
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- 400 gram gekookte aardappelen
- 150 gram bloem
- 1 ei
- 200 gram gehakt
- 1 ui
- 3 eetlepels bloem
- 250 ml melk
- 250 ml water
- 1 bouillonblokje
- 5 eetlepels ketjap
- 200 gram erwten
- 50 gram roomboter
- peper
- zout
- Breng een pan met ruim water aan de kook.
- Duw met een lepel de gekookte aardappelen door een zeef, zodat je een luchtige aardappelpuree krijgt.
- Doe de bloem en het ei bij de aardappelpuree.
- Roer dit goed door, pak het bij elkaar en kneed het kort tot een deeg.
- Gebruik genoeg bloem bij het kneden en rollen zodat het niet vast blijft plakken.
- Verdeel het deeg in 2 of 3 stukken en rol hier slierten van.
- Snij vervolgens kleine stukjes hiervan.
- Doe de erwten in een pan met de helft van de roomboter en laat ze zachtjes opbakken.
- Snipper de ui en fruit deze aan, wanneer de ui zacht is kun het gehakt toevoegen en direct de bloem erbij doen.
- Goed blijven roeren en de bloem zo even laten garen.
- Voeg nu geleidelijk de melk toe en na de melk water tot je een mooie gladde ragout hebt.
- Breng deze op smaak met het bouillonblokje, ketjap en peper en zout.
- Laten even zachtjes pruttelen, maak af met een beetje roomboter.
- Doe de gesneden gnocchi in de pan met kokend water en kook deze kort gaar.
- Ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven.
- Doe de gnocchi door de ragout en serveer direct met de erwten.
- Ons recept.
- With love,
Klinkt heel lekker. Zal het nog lekker zijn zonder gehakt?
Dan zou ik er een champignon ragout van maken, dat is sowieso erg lekker!
Oehlala, dit ziet er weer zo ontzettend lekker uit! Mijn buikje gaat er spontaan van knorren!
Ik ga dit denk ik vanavond voor mijn man maken. Ziet er daadwerkelijk heerlijk uit! Ik ben zelf schoonheidsspecialiste in Leiden en denk dat dit ook erg goed is voor de huid!