florentijnse eieren stamppot

Spinazie stamppot met Florentijnse eieren

eggflorentine

Ik doe weer een keer mee met het foodblogswap event. Je kent het wel, ik kook één van de recepten van een ander foodblog, en een andere foodblogger kookt iets van mijn blog. Vaak een leuke gelegenheid om nieuwe blogs te ontdekken. Maar dit keer heb ik de eer om van het prachtige blog van Andrea te koken. Haar blog is www.4pure.nl en deze volg ik al enige tijd. Zouden jullie ook moeten doen! 

Ik werd er zo enthousiast van dat ik direct haar hele website heb afgezocht naar dat ene recept dat ik zou gaan maken. Het was een lastige keuze maar toen ik zag dat ze een recept had om zelf crème fraîche te maken wist ik het direct. Dat wil ik doen! Ik had geen idee dat dat zo simpel was. 

Heel leuk natuurlijk, maar misschien niet het ideale recept om jullie kennis met 4pure.nl te laten maken. Daarom ging ik verder op zoek naar een recept waarin ik de zelfgemaakte crème fraîche kon gebruiken. Zo kwam ik op de Florentijnse eieren. Eigenlijk is dit een lunch van spinazie met eieren in een roomsaus. Ik maakte hier mijn eigen variant van, een avondmaaltijd, spinaziestamppot met Florentijnse eieren.

Helaas zijn mijn foto’s niet zo goed gelukt, ik heb altijd wat moeite met ovenschotels op de foto zetten. Maar het was wel enorm lekker!

Ken je dat trouwens? Heb je netjes je eitjes gekookt, laat je ze direct schrikken. Wil je ze pellen wanneer ze een beetje zijn afgekoeld, maak je het ei kapot. En dan probeer je nog heel voorzichtig verder te gaan, totdat je steeds agressiever begint te worden. Uiteindelijk gooi ik gewoon een half ei in de prullenbak en eet ik wel iets anders. Irritant! En nog net wat vervelender als je ze eigenlijk helemaal perfect wilde hebben zodat ze strak op de foto zouden liggen. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Spinaziestamppot met Florentijnse eieren
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 750 gram aardappelen
 2. 450 gram spinazie
 3. 4 eieren
 4. 250 ml melk
 5. 2 eetlepels bloem
 6. 1 eetlepel roomboter
 7. 100 ml crème fraîche
 8. 1 eidooier
 9. 40 gram geraspte kaas
 10. peper
 11. zout
Instructions
 1. Breng een pan met water aan de kook.
 2. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
 3. Voeg de laatste 5 minuten de eieren toe zodat deze zacht gekookt zijn.
 4. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe zodat deze even kan garen maar niet verkleuren.
 5. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je goed blijft roeren tot je een goede bechamelsaus hebt.
 6. Klop de crème fraîche los met de eidooier.
 7. Doe de crème fraîche bij de bechamelsaus en breng dit kort aan de kook, draai het vuur uit.
 8. Pak een grote koekenpan of wok en gaar de spinazie hier kort in.
 9. Haal uit de pan en hak de spinazie grof.
 10. Verwarm de oven voor op 220 graden of grill als je dat hebt.
 11. Giet de aardappelen af en haal de eieren eruit.
 12. Stamp de aardappelen en stamp vervolgens de spinazie er doorheen.
 13. Doe de stamppot in een ovenschaal, leg de eieren hierop en giet vervolgens de saus hier overheen.
 14. Verdeel de geraspte kaas als laatste over het gerecht heen.
 15. Plaats dit nu voor 10 minuten in de oven.
Notes
 1. Een Franse klassieker met een Hollandse twist.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden
 1. Andrea - 4Pure
  Andrea - 4Pure zegt:

  Hoi Mirne, Wat een leuke blogpost en Florentijnse eieren zijn ook een van mijn favorieten. Ik eet het dan wel vaak met de lunch, maar spinaziestampot ga ik zeker ook een keer uitproberen. Dat lijkt me zo’n lekkere combinatie. En voor wat betreft de eieren: meestal gebeurd dat wanneer ze te vers zijn. Ze moeten al enige tijd hebben gelegen wil je ze goed kunnen pellen. De oudste eieren bewaar ik daar speciaal voor. Prettig weekend! Andrea

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.