knoflook aardappelpuree

Knoflook aardappelpuree

knoflookaardappelpuree

Vroeger had ik echt een hekel aan aardappelpuree, vreemd, want ik was wel helemaal gek op aardappels. Maar tegenwoordig ben ik er helemaal gek op, zeker met een lekkere hoeveelheid roomboter. Waar ik ook helemaal gek op ben is knoflook. Tijd dus om deze twee dingen te combineren. Knoflook aardappelpuree.

Aardappels, groenten en vlees. Vaak houden mensen alles dan puur, terwijl je er door wat kleine smaakmakers bij te doen een veel spannendere maaltijd van kunt maken. Er is zo enorme veel mogelijk met die ouderwetse aardappel. Van puree tot kroket of van pommes duchesse tot gnocchi. Mijn vriend is absoluut geen aardappeleter, maar als ik het verwerk tot een echt gerecht vindt hij het juist heerlijk. 

Maar zo werkt het eigenlijk met alles. Er zijn zoveel dingen waarvan ik dacht dat ik ze niet lustte, maar dan maak je ze op een andere manier klaar en dan blijkt het juist heerlijk te zijn. Dat is juist koken. Niet puur het garen of opwarmen van producten, maar zelf ontdekken hoe je het beste naar boven kunt halen. Wat het lekkerste is, is voor iedereen verschillend. Maar laten we in ieder geval openstaan voor nieuwe bereidingen en niet direct roepen “dat lust ik niet!”. 

En gelukkig ben ik zo ook opgevoed. Ik moest alles altijd gewoon proberen. Behalve chocolade, mijn moeder heeft heel lang volgehouden dat ik chocolade niet lekker vond. Maar chocolade is dan ook gewoon verslavend lekker, dus misschien is het maar goed dat ze mij daar weg van probeerde te houden. Al is het haar niet gelukt. 

Maar dingen die de meeste kinderen niet lusten maakte zij juist heel bijzonder en speciaal om te eten. Wij mochten bijvoorbeeld net zoveel spruitjes als dat wij jaren oud waren. Spruitjes zijn nog steeds één van mijn favoriete groenten. Die techniek ga ik later bij mijn kinderen ook proberen. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Knoflook aardappelpuree
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 600 gram aardappels
 2. 50 gram roomboter
 3. 75 ml melk
 4. 1 kleine bol knoflook
 5. peper
 6. zout
Instructions
 1. Verwarm de oven op 200 graden.
 2. Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar.
 3. Snij de bovenkant van de bol knoflook af, smeer de bovenkant in met olie.
 4. Pak de bol knoflook in aluminiumfolie en laat dit 20 minuten in de oven poffen.
 5. Stamp de aardappelen fijn met de melk.
 6. Duw de teentjes knoflook uit de bol knoflook en prak deze.
 7. Stamp deze ook door de puree heen.
 8. Breng de puree op smaak met peper en zout.
 9. Roer de roomboter er doorheen tot deze helemaal is gesmolten.
Notes
 1. Door de knoflook te poffen is hij een stuk minder scherp, wees dus niet te voorzichtig.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Klinkt erg lekker. Wat grappig haha dat je moeder je heeft geprobeerd te overtuigen dat je chocola niet lekker vindt. Zou wel een hoop moeite schelen als je echt zou geloven dat je het niet lekker vindt, tenminste, voor mij is chocola het moeilijkste om vanaf te blijven haha!

  Beantwoorden
 2. Desiré
  Desiré zegt:

  Wat grappig, ik had vroeger precies hetzelfde met aardappelpurree! Tegenwoordig eten we nooit meer gewoon gekookte aardappels, altijd purree of gebakken. Deze purree met knoflook ga ik zeker een keer proberen. :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.