gevulde aardappelkroket

Gevulde aardappelkroketjes

gevuldaardappelkroket

Ik plan altijd precies wat ik wil eten. Dan komen mijn boodschappen goed uit en zo zorg ik ervoor dat ik gevarieerd eet. Maar soms heb ik een avond dat ik echt helemaal geen zin heb in wat ik eigenlijk zou gaan eten. Dat had ik gisteravond ook. En het voordeel van zelf koken is dat je altijd kunt besluiten om iets anders te maken. 

Ik zou eigenlijk een aardappel salade met erwten en een hamburger maken. Super simpel en best lekker. Maar toch had ik er echt helemaal geen zin in. Maar eigenwijs dat ik ben wilde ik wel echt met dezelfde ingrediënten koken. Zo kwam ik uiteindelijk op deze gevuld kroketjes uit. Aardappel kroketjes met erwten en een vulling van gehakt. Dat klinkt toch veel beter dan de aardappelsalade? 

Een hele poos terug had ik een kleine kroket verslaving. Ik maakte echt van alles kroketten en waarom ook niet?  Een goede reden om het niet te doen is bijvoorbeeld omdat het er niet gezonder op zal worden wanneer je iets frituurt. Maar lekker is het wel! 

Ook een hele makkelijke manier om restjes te verwerken. In Italië doen ze dat ook als ze een restje risotto hebben, daar maken ze arancini van met verschillende vullingen. Waarom zouden wij dan niet hetzelfde doen met onze aardappelen? Natuurlijk kun je een restje aardappelen ook gewoon opbakken, maar met deze gevulde kroketjes maak je er tenminste echt een totaal ander gerecht van. Dan blijft eten veel leuker. Ik maakte ook een keer deze tonijn aardappelkoekjes van een restje aardappelpuree. 

Hebben jullie ook nog recepten waarmee jullie de restjes van de avond daarvoor opmaken? 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Gevulde aardappelkroketjes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 200 gram erwten
  2. 200 gram gehakt
  3. 500 gram aardappelen
  4. 2 eetlepels ketjap
  5. 1 eetlepel suiker
  6. 1 halve theelepel sambal
  7. peper
  8. zout
  9. 100 gram bloem
  10. 100 gram paneermeel
  11. 30 gram roomboter
Instructions
  1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Voeg de erwten de laatste 5 minuten toe.
  2. Giet alles af en stamp de aardappels fijn, de erwten zullen grof blijven.
  3. Bak het gehakt op en breng op smaak met de ketjap, suiker en de sambal.
  4. Doe de roomboter bij de puree, proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat alles nu even afkoelen totdat je het makkelijk kunt verwerken.
  6. Wrijf je handen in met een beetje bloem.
  7. Doe een eetlepel van de puree in je hand, doe hier een beetje gehakt op.
  8. Vouw de puree om het gehakt in en maak er zo een kroket van.
  9. Als het teveel plakt moet je voldoende bloem gebruiken tijdens het rollen.
  10. Rol daarna nog even door het paneermeel heen.
  11. Frituur de kroketjes in enkele minuten mooi goud bruin.
Notes
  1. Direct serveren!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
7 antwoorden
  1. Danielle
    Danielle zegt:

    Klinkt heerlijk!

    Ik maak graag restjes op in een soep, quiche of in een curry. Wel plan ik mijn eten altijd zo zorgvuldig mogelijk zodat restjes tot een minimum worden beperkt.

    Beantwoorden
  2. Ageeth
    Ageeth zegt:

    Grappig, gisteren had ik alles klaar voor rode kool en aardappel (is het uiteindelijk ook wel gebleven) maar toen dacht ik: kan ik er geen kroketjes van maken? Maar helaas vindt “de man” frituur niet zo’n succes.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *