Zelf tiramisu maken

tiramisuklassiek

Terwijl wij in Milaan zaten moesten wij nog iets verzinnen dat mijn vriend zou kunnen trakteren op zijn werk. In plaats van taart besloot hij voor een tiramisu te gaan. Hij ging zelf tiramisu maken, met een klein beetje hulp van mij. 

We hadden in Milaan net bij een gezellig ogende pizzaria een pizza gegeten. Helaas was het uiteindelijk toch niet zo’n bijzonder zaakje. De pizza was flauw, de toiletten waren enorm smerig en ze waren zo snel dat we een half uur later alweer buiten stonden. 

Toch deelde we na de pizza een tiramisu, want naar Italië gaan en geen tiramisu eten kan natuurlijk niet. Ze maakte de tiramisu alla minute klaar. Twee lange vingers, die nog te hard waren en een veel te zacht mengsel daar overheen gegoten. 

Op zulke momenten realiseer ik mezelf dat ik zelf eigenlijk ook helemaal zo slecht niet kan koken. Wij gingen dus een betere tiramisu maken dan wij in Milaan hadden gegeten, en dat is gelukt! 

Eigenlijk maak je tiramisu met eieren. Maar wij konden geen gepasteuriseerde eieren vinden. Normaal ben ik daar niet zo lastig in, maar wanneer je voor zo’n grote groep kookt, wil je geen risico’s nemen. Daarom is deze tiramisu gemaakt zonder eieren. Daardoor is hij gelukkig zeker niet minder lekker. 

Ik zal het recept voor jullie halveren. Dan heb je nog steeds genoeg voor 8 mensen. Mijn vriend heeft met het dubbele recept 14 mensen getrakteerd. Daarvan hebben een aantal nog een stuk extra mee naar huis genomen en er bleef nog over voor onszelf ook. Een machtig toetje. 

Tiramisu
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
 1. 500 gram mascarpone
 2. 500 ml slagroom
 3. 2 kopjes espresso
 4. 2 shotjes amaretto
 5. 150 gram suiker
 6. 1 vanille stokje
 7. 1 pak lange vingers
 8. 2 eetlepels cacao
Instructions
 1. Meng de espresso met de amaretto.
 2. Haal de helft van de lange vingers kort door dit mengsel en leg ze op de bodem van een schaal.
 3. Laat de lange vingers niet weken in het mengsel. Ze worden snel te zacht.
 4. Haal het merg uit het vanillestokje.
 5. Roer de mascarpone los en doe de vanille hierbij.
 6. Klop de slagroom met de suiker op.
 7. Doe eerst de helft van de slagroom bij de mascarpone, meng dat goed.
 8. Doe vervolgens alle mascarpone bij de slagroom en roer dat rustig door elkaar.
 9. Proef of het mengsel zo lekker is. Je kunt naar smaak altijd meer suiker toevoegen.
 10. Doe de helft van het mengsel over de lange vingers.
 11. Haal nu de andere helft van de langere vingers door de espresso en maak nog een laag met lange vingers en mascarpone.
 12. Maak je tiramisu af met een laagje cacao.
Notes
 1. Je kunt de tiramisu direct eten, maar hij is het lekkerste na een dagje in de koelkast.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden
 1. noesch
  noesch zegt:

  Hallo,

  Wat bedoel je met slagroom ? Slagroom met 35 à 40 procent vet ? toch geen zure slagroom hé ? Heb er geen ervaring mee en ben niet zo’n desserteneter, maar heb mezelf opgegeven om voor de jeugdbeweging een dessert voor hun pastadag te maken en dit leek me wel ideaal omdat het niet veel kookkunst vergt. Desserts zijn nu eenmaal niet mijn specialiteit. De room moet toch ook niet opgeklopt worden hé ? En ik vermoed dat het ook kan met vanille-essence ? kwestie van de prijs wat te drukken ;-) gr, anuschka

  Beantwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Hi Anuschka. Inderdaad gewoon de normale slagroom met 35 a 40% vet. De slagroom moet bij stap 6 helemaal opgeklopt worden. Ik ben zelf geen fan van essence, maar het kan vast. Succes!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.