champignonsoep

5x soep recepten

champignonsoep

Ik ben gek op soep. Het is vaak snel klaar, makkelijk en een goede manier om flink wat groenten te eten. Ik eet graag warm als lunch wanneer ik thuis ben en dan is soep echt ideaal. Vandaag zeg ik mijn favoriete soep recepten voor jullie op een rijtje. 

1. Champignonsoep

Deze soep blijft één van mijn meest favoriete soepen. Hij is heerlijk romig zonder room te gebruiken en ik ben gek op champignons. Je zet deze soep in een kwartier op tafel, dat is bijna net zo snel als een blik soep opentrekken en verwarmen. Vroeger dacht ik dat ik champignonsoep niet lustte, maar dat was voordat ik deze verse champignonsoep op had. 

Saoto

2. Saoto 

Mensen zeggen soms dat soep geen maaltijd is, daar is deze soep toch zeker een uitzondering op. Met een heerlijk ei, veel kip en rijst om er doorheen te roeren is dit een volwaardige maaltijd. De knapperige taugé maakt het helemaal af. Deze kruidige kippensaus eet ik ook heel erg graag wanneer ik een beetje ziekjes ben. 

tomatencremesoep

3. Tomaten crèmesoep

Uit blik was tomaten crèmesoep altijd al mijn favoriet. In mijn korte periode op de koksschool was dit het eerste recept dat we leerde maken. Eigenlijk is het ook één van de goedkoopste soepen die je kunt maken. Vul hem aan met wat verse basilicum en gehaktballetjes en je zet een echte topper op tafel. 

goulash soep

4. Goulashsoep

Deze donkere foto doet de soep eigenlijk geen recht, maar ik moest deze soep toch gewoon noemen. Goulashsoep is in mijn ogen vaak ondergewaardeerd, maar na een bezoekje aan Praag moest ik deze soep wel maken. We liepen daar in de kou en dan is dit een heerlijke soep op bij op te warmen. 

kippensoepkokos

5. Kokos kippensoep

Deze soep eet ik de laatste tijd erg vaak. Een heerlijke kokos kippensoep met noodles. Ik wissel af welke groenten ik erin doe. Broccoli, peultjes en champignons zijn favoriet. Het is een makkelijke en smakelijke manier om je groentela eens leeg te eten. Mocht je deze soep gaan maken, citroengras kan soms duur zijn, maar kijk eens in de vriezer bij de toko. Meestal liggen daar pakjes met meerdere stengels citroengras. Ideaal om standaard in de vriezer te hebben liggen. 

Dit zijn mijn favoriete soepen. Welke soep eet jij het liefst?

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.