Peanut butter cups maken

peanutbuttercups

Na Reese’s Peanut Butter Cups gekocht te hebben voor een belachelijke prijs dacht ik: “Zo moeilijk kan het toch niet zijn, zelf peanut butter cups maken?”

Terwijl ik in de supermarkt voor een schap vol “buitenlandse” producten sta die ik best een keertje wil proeven, stribbelt de krent in mij een beetje tegen. Het hele schap staat vol met producten die je vaak in Amerikaanse films en series ziet. Van pop-tarts tot verschillende smaken M&M’s die je in Nederland eigenlijk nooit tegenkomt. Maar dan 1,99 voor een klein zakje! En volgens mij waren deze peanut butter cups, waarvan er 4 van in een verpakking zaten, nog minder scherp geprijsd. Hoewel ze me best wel bekend in de oren klonken, moest ik ze gewoon meenemen: ik ben nu eenmaal gek op pindakaas én op chocolade. Uiteindelijk bleken ze best lekker, maar niet heel bijzonder. Kortom: dat kan ik zelf beter! Of in ieder geval net zo goed…

Je eigen peanut butter cups maken kost dan ook een heel stuk minder geld. Een reep chocolade en een potje pindakaas. En dan kun je nog kiezen welke chocolade en/of pindakaas je ervoor wilt gebruiken ook! Oké, dan laat ik buiten beschouwing dat we toevallig nog een gloednieuwe siliconen-vorm voor de cupjes hadden liggen, een “souvenir” meegenomen uit de lokale knakenshop van Antwerpen. Een beetje valsspelen mag, toch?

Peanut Butter Cups
Serves 2
Heerlijke chocolade cups gevuld met pindakaas.
Print
Prep Time
Prep Time
Ingredients
  1. 100 gram chocolade (puur, melk óf wit)
  2. 50 gram pindakaas
Instructions
  1. Zet een kleine pan met wat water op het vuur
  2. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een schaal (glas of rvs)
  3. Smelt de chocolade au bain marie door de schaal bovenop de pan met heet / kokend water te zetten
  4. Gebruik de helft van de chocolade om om de siliconen-vorm te vullen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld kwastje.
  5. Doe in elk 'cupje' een mespunt pindakaas
  6. Vul de vormpjes vervolgens met de rest van de chocolade
  7. Laat het geheel 30 minuten opstijven in de vriezer (of iets langer in de koelkast).
Notes
  1. Pas goed op dat je de chocolade niet verbrand door de schaal te heet te laten worden. Vooral witte chocolade verbrandt snel.
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
Je kunt ze ongetwijfeld ook gewoon hier in Nederland voor een klein prijsje vinden. En ach, als je niks kleins hebt, dan kun je altijd wel iets vinden waar je een héél grote cup mee kunt maken!

Als je nieuwsgierig bent en iets hebt om wat chocolade in te gieten, zou ik er maar gewoon aan beginnen! Eet ze wel snel op, want ze smelten als een gek als je ze eenmaal in je handen hebt.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.