Chocolade fudge donuts

fudgechocodonuts

Ik maakte al eerder donuts en was direct verslaafd. Zelfgemaakte donuts zijn namelijk echt veel lekkerder dan die kleffe uit de supermarkt. Eigenlijk is het gewoon niet te vergelijken. Ik vind ze het lekkerste met alleen suiker. Maar als je een keer een machtige donuts wilt zijn deze chocolade fudge donuts een goede keuze. 

Ik kreeg laatst 4 zakken Johnny Doodle toegestuurd. Nadat 3 van deze zakken 2 dagen later al verdwenen waren, besloot ik de laatste zak te bewaren. Dat, en ik was ondertussen een beetje misselijk van iets teveel suiker. Als ik zoiets krijg, vind ik het vaak leuk om een recept ermee te verzinnen. 

Ik zat eerst te denken aan een cake of simpele koekjes. Maar toen bedacht ik ineens donuts. Ik zag het al helemaal voor me, van die donuts met een prachtige lading druipende fudge en chocolade er overheen. Zoals je in van die Amerikaanse films ziet. Helaas werd mijn resultaat een heel stuk minder mooi. Maar dat deed niets af aan de smaak. 

Ik heb echt niet het geduld om rustig iets te decoreren. Gelukkig vind ik smaak ook veel belangrijker. Maar ik kijk soms naar die prachtige fondants taarten of decoreerde koekjes en dan ben ik wel jaloers. Heel soms probeer ik het zelf en dan ben ik na een uur geïrriteerd dat het nog steeds niet af is. Twee uur later is het wel af, maar schaam ik mezelf er dood voor. Het ziet er dan uit als de kleurplaat van een 4 jarige. De liefde straalt er vanaf, maar het ziet er niet uit. 

Chocolade fudge donuts
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 250 gram bloem
 2. 100 ml yoghurt
 3. 75 gram suiker
 4. 25 gram gesmolten roomboter
 5. 1 ei
 6. 0,5 zakje bakpoeder
 7. snufje zout
 8. 200 gram fudge
 9. 100 gram pure chocolade
Instructions
 1. Mix het ei met de suiker romig.
 2. Voeg de yoghurt en gesmolten roomboter toe.
 3. Voeg vervolgens ook de bloem, het bakpoeder en een snufje zout toe.
 4. Mix enkele minuten tot het een stevig deeg is.
 5. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.
 6. Verwarm de frituur voor op 180 graden.
 7. Verdeel het deeg in 8 stukken, maak hier bolletjes van.
 8. Steek je vinger in het midden van het deeg en maak zo van elk deegballetje een donut.
 9. Maak de gaten groter dan je zou verwachten.
 10. Frituur de donuts (niet teveel tegelijk) in 5 minuten gaar, draai ze ondertussen enkele keren om.
 11. Laat de donuts uitlekken op een keukenpapiertje.
 12. Smelt de fudge in een pannetje en de chocolade in een ander pannetje.
 13. Smeer de fudge op de donuts, verdeel de chocolade hier overheen.
 14. Ik liet de chocolade gewoon van een lepel afvallen, als je het netter wilt maken kun je deze beter in een spuitzak doen.
 15. Als je het nog netter wilt maken, moet je de chocolade eerst temperen.
 16. Laat de donuts helemaal afkoelen, dan zijn ze echt het lekkerste.
Notes
 1. Machtig lekker!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.