donuts bakken

Donuts zelf bakken

donuts

Oud en nieuw, overal komt de frituurpan uit de kast. Dit keer niet voor een lekkere frikandel, maar voor oliebollen. Maar omdat ik mijn oliebol recepten (hartige oliebollen en boerenjongens oliebollen) al eerder met jullie wilde delen. Had ik mijn portie oliebollen van het jaar al op. Daarom ging ik donuts zelf bakken. 

En stiekem heb ik de oliebollen helemaal niet gemist. Donuts zijn veel lekkerder. Misschien maak ik hier wel gewoon mijn eigen traditie van. 

Ik ging op oudejaarsavond even bij mijn moeder langs. Ik was sowieso al van plan donuts en appelbeignets te bakken maar had haar niets gezegd. Misschien zou het mislukken en hadden we helemaal niets lekkers, dat kan natuurlijk niet. Kom ik aan met mijn enorme schaal vol met donuts en appelbeignets. Staat de tafel daar al vol met oliebollen en appelbeignets. We waren maar met z’n vieren. Mijn ouders eten de komende weken dus nog oliebollen als ontbijt, lunch en diner. Daar gaan de goede voornemens. 

Mijn goede voornemens hebben ook een dagje moeten wachten. Want het lekkers dat hier nog in huis was moest vandaag wel opgegeten worden. Wij zijn niet goed in dingen weggooien. Misschien is dat wel één van de redenen dat we wat kilo’s teveel hebben. Maar morgen ga ik dan toch echt weer beginnen met gezond en normaal eten. Geen dieet, maar gewoon weer even stoppen met de decembermaand gekte. 

Los van dat we het huis nog leeg moesten eten had ik gisteren gewoon ook echt behoefte aan makkelijk en snel eten. Ik had zo’n enorme kater, dat had ik echt al jaren niet gehad. Ik was vergeten dat het zo vervelend was om ziek dronken te zijn. Ik drink nooit meer. Zeg ik nu. Al was het wel een heerlijke avond. Ik heb samen met mijn vriend keihard karaoke lopen zingen. En ik heb zelfs een soort van dans pogingen gedaan. Sorry buren. 

In de basis het recept van 24Kitchen gebruikt. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Donuts
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 500 gram bloem (+ extra bloem voor het uitrollen van het deeg)
 2. 1 zakje bakpoeder
 3. 250 ml yoghurt
 4. 2 eieren
 5. 300 gram suiker
 6. 50 gram gesmolten roomboter
 7. zout
Instructions
 1. Mix de eieren met de helft van de suiker.
 2. Voeg de bloem, het bakpoeder, een snufje zout toe.
 3. Roer de droge producten door de eieren en de suiker.
 4. Voeg ook de yoghurt en gesmolten boter toe.
 5. Mix dit enkele minuten, je krijgt een enorm plakkerig deeg.
 6. Dek dit af en zet het minimaal een half uur in de koelkast.
 7. Deeg blijft best lastig om mee te werken omdat het heel plakkerig is, daarom heb je voldoende bloem nodig om het verder te verwerken.
 8. Kneed het deeg losjes een beetje door tot je er een grote rol van kunt maken.
 9. Snij deze rol nu in 16 stukken.
 10. Verwarm de frituur voor op 180 graden.
 11. Maak kleine bolletjes van het deeg en maak hier vervolgens met je vinger een gat in.
 12. Laat het deeg voorzichtig in de frituur zakken en bak ze in ongeveer 5 minuten mooi goud bruin. Draai ze halverwege een keer om.
 13. Vul een diep bord met de andere helft van de suiker.
 14. Haal de donuts uit de frituur, leg heel kort op een keukenpapiertje voor het ergste vet.
 15. Rol ze daarna direct door je bord met suiker, zodat overal suiker zit.
Notes
 1. Heerlijke donuts. Ik vond ze een dag later stiekem nog lekkerder.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
11 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Oeh wat zien die er lekker uit zeg! Mijn vriend en ik hadden ook oliebollen gebakken, en er was ook enorm veel over. Wij hebben het mooi bij m’n schoonouders laten staan haha zodat we vanaf gister weer volledig gezond konden doen :)

  Beantwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Oh wat tof, dat had ik nog niet gezien! Gaat lastig worden iets uit te zoeken bij jou, maar enorm tof!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.