Broccoli kroket

broccolikroketmiddel

Eigenlijk gewoon een probeersel, maar ik vond het best goed gelukt! Het is best een hoop werk voor zoiets simpels en het is ook gezonder om gewoon aardappels en broccoli puur te eten. Maar het is ook leuk om het eens op deze manier te proberen.

Zorg dat je ongeveer dezelfde hoeveelheid aardappels en broccoli hebt. Kook beide gaar en giet ze af. Doe een flinke kont roomboter bij de aardappels en stamp deze tot puree. Rasp een stuk kaas en doe dit bij de aardappels, doe hier ook een eigeel bij en roer dit samen met de broccoli door elkaar heen.

Maak vervolgens rolletjes van de puree, haal deze kort en voorzichtig door een opgeklopt ei en daarna door het brood kruim. Frituur de kroketjes ongeveer 6 minuten.

Zo is groenten leuk!

3 antwoorden
  • PutTheLimeIn
   PutTheLimeIn zegt:

   Dorien, heb jij dit gemaakt? Zou dit ook lukken als ik de aardappelen vervang met zalm?
   Ik zou heel graag een zalm met broccoli kroket maken, maar ik heb geen idee hoe ik dat best aanpak. :-)
   Alvast bedankt voor de tips ;-)

   Beantwoorden
   • Mirne (Season with love)
    Mirne (Season with love) zegt:

    Je kunt in dit geval de aardappelen niet helemaal vervangen. De aardappelen zorgen namelijk voor de binding. Voor een broccoli zalm kroket zou ik eerder aanraden om een zalmragout met broccoli te maken. Of als je het toch simpeler wilt, kun je hier gewoon zalm aan toevoegen, maar de aardappels niet helemaal weglaten.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.